Latvijas Universitāte parakstījusi sadarbības līgumu ar Latvijas Tenisa savienību par tenisa treneru apmācību studiju programmas ‘’Sporta treneris’’ ietvaros!

Līdz šim studiju programma specializējusies basketbola un futbola sporta veidos, tomēr šobrīd klāt nācis arī teniss. Esošajiem un topošajiem tenisa treneriem būs iespēja iegūt Pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Studiju plānā paredzēts apgūt plaša spektra tenisa taktiskās un tehniskās nianses, kā arī cita veida treneriem nepieciešamās zināšanas (t.s. anatomijas, fizioloģijas, pedagoģijas u.c.). Studēt iespējams gan Rīgā, gan citviet Latvijā – Kuldīgā, Tukumā, Cēsīs, Madonā un Alūksne.

Mācību maksa, studējot filiālēs, ir 1200 eiro gadā.

Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Konstantīns Zasjadko norāda, ka būtiski paaugstināt tenisa treneru kvalifikāciju un šis ir liels solis, lai to izdarītu. Būtisks ir filiāļu faktors, jo spēcīgi tenisa klubi atrodas ne tikai Rīgā, bet arī reģionos. Piemēram, Daugavpilī,  Rēzeknē, Liepājā un Lielvārdē ir tenisa skolas. Absolventiem tagad būs iespējams kļūt par tenisa treneriem studējot tuvāk mājām, nevis obligāti doties uz ārzemēm vai Rīgu.

Vairāk informācijas par programmu "Sporta treneris" meklē šeit

Dalīties