No šī gada 15. februāra līdz 6. jūnijam Latvijas Universitātes Sporta centrs aicināja visus LU studentus būt aktīviem, piefiksēt treniņus, reizi 2 nedēļās aizpildīt anketu par paveiktajiem treniņiem un cīnīties par pirmo vietu. Izaicinājumā piedalījās 133 aktīvisti, kuri kopīgiem spēkiem 16 nedēļu laikā pieveica gandrīz 10 tūkstošu treniņu. Daži dalībnieki piedalījās, lai padarītu savu ikdienu mazliet aktīvāku, bet citi mērķtiecīgi “gāja” uz uzvaru. Tas atspoguļojās arī dalībnieku rezultātos un kopvērtējumā.

Starp vīriešiem saspringta cīņa par uzvaru beidzās diezgan ātri, jo Reimonds Jēgers jau pēc pirmajām 6 nedēļām izrāvās vadībā ar vairāku desmitu treniņu pārsvaru pārsvaru pār citiem, un arī beigās uzvarēja ļoti pārliecinoši ar pieveiktiem 147 treniņiem. Otro vietu starp vīriešiem ar 114 treniņiem izcīnīja Sergejs Ahmaduļins.

Pēc izaicinājuma beigām Reimonds Jēgers pastāstīja par saviem mērķiem izaicinājuma laikā: “Izaicinājums man ļoti palīdzēja atkal izveidot pieradumu veikt sportiskas aktivitātes. Patika ka varēju izjust konkurenci cīņā par balvām, kas tālāk mudināja sportot. Izaicinājuma laikā saskāros ar to cik ļoti pandēmijas laikā bija novārgušas kājas. Nācās pacīnīties ar tulznām un veikt apavu maiņu, bet patīkami, ka pēc visa piedzīvotā, atkal varu noiet 10+ km vienā piegājienā bez bažām par to ka nākamajā dienā vairs nevarēšu pastaigāt. Cik saprotu, vairumam dalībnieku šis izaicinājums bija piemērots svara zaudēšanai. Manā gadījumā - ar pielāgotu uzturu un regulāriem treniņiem esmu priecīgs, ka esmu, beidzot, pieņēmies svarā. Izaicinājuma beigās mana muskuļu masa ir palielinājusies par ~8kg (kopējā par ~11kg)!”

Sieviešu kategorijā šī sacensība bija daudz sīvāka. Līdz pat pēdējām nedēļām pirmo piecu vietu starpā bija tikai pāris treniņi, kas nozīmēja, ka nedrīkstēja neviena brīdī atslābt un bija jāturpina trenēties tik pat bieži, kā līdz šim.

Šajās sacensībās bija noteikums, ka maksimālais treniņu skaits dienā ir 2 treniņi, kas nozīmēja, ka, ja katru dienu izpildi 2 treniņus, neviens Tevi izaicinājuma tabulā nevar apsteigt. Šo noteikumu savā labā izmantoja Sintija Sīmane, kas pēc 8 nedēļām ar 102 pieveiktiem treniņiem bija izrāvusies izaicinājuma tabulas pirmajā vietā, un sākot no devītās izaicinājuma nedēļas nevienai no sāncensēm neļāva sevi apsteigt, katru dienu, 8 nedēļu garumā, trenējoties divas reizes dienā, un nodrošinot sev uzvaru LU studentu Sporta izaicinājumā.

Sintija Sīmane pēc sacensībām izteica prieku par padarīto: “Man patīk aktīvs dzīvesveids. Un šis izaicinājums bija lielisks motivators būt aktīvai un būt sportiņā katru dienu  - arī tad, kad bija slikti laikapstākļi vai pārāk liels nogurums, jo tad parasti ir vismazākā motivācija kaut ko darīt. Tāpēc izaicinājums vienlaikus bija viegls un grūts. Un tāpēc par tā paveikšanu ir īpašs prieks. Īpaši patika izaicinājuma formāts, jo varēja izvēlēties starp četrām dažādām sporta aktivitātēm  - iešana, skriešana, braukšana ar velo vai dalība 40 minūšu treniņā. Tas man palīdzēja izaicinājuma aktivitātes viegli pielāgot savām ikdienas aktivitātēm, kā arī laikapstākļiem, jo  izaicinājums sākās februārī, kad bija sniegs, un noslēdzās vasaras sākumā.”

Par otro vietu sacensība noritēja līdz 12 nedēļai, kurā Karīna Harkina apsteidza Jutu Buklovsku (pēc 12 nedēļām Karīnai bija pieveikti 149 treniņi, bet Jutai 148 treniņi), un pēc tam jau nedeva nekādas iespējas nevienam sevi apsteigt, piekopjot to pašu taktiku, ko piekopa Sintija Sīmane, un katru dienu aizvadīja 2 treniņus līdz pat izaicinājuma beigām, tādejādi LU studentu Sporta izaicinājumā izcīnot otro vietu.

Karīna Harkina tāpat kā Sintija izcēla izaicinājuma formātu: “Man ļoti patika izaicinājuma formāts, tas, ka nebija kāds konkrēts sporta veids, bet varēja darīt to, kas patīk! Tā kā ikdienā nodarbojos ar velosportu, tad šis izaicinājums manā ikdienā daudz ko nemainīja, bet tā pienesums manā ikdienā bija tāds, ka šis izaicinājums bija motivātors dienās, kad bija sagurums. Vēl man patika, ka izaicinājums bija tik ilgu laika posmu ar mazām atskaitēm. Arī sekošana līdzi rezultātiem un konkurentu izvērtēšana motivēja neapstāties! Noteikti piedalītos atkal!”

Par trešo vietu sacensība norisinājās līdz pat pēdējajai nedēļai, jo pēc 14 nedēļām trešo vietu ar 169 pieveiktiem treniņiem dalīja Juta Buklovska un Samanta Martuženoka, kas nozīmēja, ka, pedējās 2 nedēļās izpildot 2 treniņu dienā, bija iespēja sev nodrošināt vismaz dalītu trešo vietu. Jutai tas izdevās, bet Samantai pietrūka 1 treniņš, tādēļ trešo vietu LU studentu Sporta izaicinājumā izcīnīja Juta Buklovska.

Arī Juta Buklosvka pēc sacensībām neslēpa prieku par padarīto: “Izaicinājums bija ļoti noderīgs palīgs šajā grūtajā laikā. Tas kalpoja kā papildus motivators iet un darīt. Šķiet, ka tik aktīva ikdienā neesmu bijusi nekad. Rezultātā - labāka pašsajūta, vairāk enerģijas un jauni veselību vieicnoši ieradumi, kas ir būtiskākais ieguvums. Liels paldies par foršo izaicinājumu, vairāk tādus. Novēlu visiem dalībniekiem saglabāt izaicinājuma laikā iegūtos  paradumus.”

Apsveicam visus uzvarētājus!

Abi uzvarētāji balvā iegūst stilīgo Latvijas Universitātes sporta džemperi, otrās vietas ieguvēji savā īpašumā iegūst Latvijas Universitātes sporta kreklus, bet trešās vietas ieguvēja savā īpašumā iegūst Latvijas Universitātes sejas masku.

 

Zemāk var iepazīties ar 20 studentiem, kas 16 nedēļu laikā ir trenējušies visakktīvāk!

TOP20 rezultāti:

 

Sintija Sīmane - 214 treniņi

Karīna Harkina - 205 treniņi

Juta Buklovska - 197 treniņi

Samanta Martuženoka - 196 treniņi

Aiva Niedra - 186 treniņi

Aija Rusaika - 170 treniņi

Lāsma Šķēle - 166 treniņi

Nazanin Khasmammadova - 164 treniņi

Paula Muizinika - 161 treniņi

Marika Magaziņa - 160 treniņi

Reimonds Jēgers - 147 treniņi

Asnate Liniņa - 136 treniņi

Ilvija Pastare - 132 treniņi

Kristīna Ēce - 131 treniņi

Linda Sedleniece - 126 treniņi

Madara Āboma - 124 treniņi

Vika Viktorija Kreitāle - 120 treniņi

Linda Emīlija Ozola - 119 treniņi

Sergejs Ahmaduļins - 114 treniņi

Iveta Ažurevska - 114 treniņi

 

Izsakām lielu paldies visiem dalībniekiem par piedalīšanos un novēlam turpināt iesākto tik pat aktīvi!

 

 

Dalīties