Latvijas čempionātā sievietēm trešdien, 24. martā, norisinājās pirmā pusfināla spēle starp RSU/MVS un RVS/Latvijas Universitātes komandām. Favorītu lomā pamatturnīra uzvarētājas un Baltijas līgas vicečempiones – RVS/Latvijas Universitātes komanda.

Spēles pirmais sets aizritēja punkts punktā, bez lieliem izrāvieniem. Seta galotnē veiksmīgi uzbrūkot Annijai Jurdžai, RSU/MVS komandai izdevās uzvarēt ar rezultātu 26:24. Šāds notikumu pavērsiens sadusmoja RVS/Latvijas Universitātes meitenes, kuras otro setu iesāka jau ar pavisam citu apņemšanos. Sets iesākās ar 5:0, pēc tam jau 12:2 un tā arī tika novests līdz drošai RVS/Latvijas Universitātes uzvarai ar rezultātu 25:15. Spēles trešais sets aizritēja līdzīgā gultnē – jau tā sākumā RVS/Latvijas Universitātes komanda izvirzījās drošā vadībā un pārsvaru noturēja līdz seta izskaņai. Sets noslēdzās ar rezultātu 25:20.

Spēles ceturtā seta sākums atkal ieviesa intrigu. RSU/MVS meitenes bija saņēmušās un spēja līdz seta vidum turēties priekšā, bet pie rezultāta 11:8 par labu RSU/MVS komandai, servēšanas tiesības ieguva RVS/Latvijas Universitāte un uz serves līnijas stājās Terēza Hrapāne, kas zināma kā ļoti “indīgas” planējošās serves īpašniece. Šoreiz RSU/MVS komandas meitenes pilnībā netika galā ar Terēzas servi. RVS/Latvijas Universitāte komanda guva 7 punktus pēc kārtas, no tiem 3 ‘’eisi’’. No šīs bedres RSU/MVS meitenēm vairs neizdevās izrāpties un sets noslēdzās 25:20 par labu RVS/Latvijas Universitātes meitenēm. Līdz ar to, pirmo spēli ar rezultātu 3:1 (24:26, 25:15, 25:20, 25:21) uzvarēja RVS/Latvijas Universitātes meitenes, kas jau svētdien centīsies pielikt punktu šai pusfināla sērijai.

 

Dalīties