Vakar, Rīgas Volejbola skolas (RVS) zālē, norisinājās priekšpēdējā regulārās sezonas spēle Latvijas Čempionātā sievietēm, tajā "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU) komanda uzņēma "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Ingunas Minusas Volejbola skola" (RSU/MVS) volejbolistes. Spēle solījās būt aizraujoša, jo RSU/MVS komandai ļoti nepieciešams izcīnīt punktus, lai izvairītos no 4. vietas regulārajā sezonā, kas nozīmētu tikšanos pusfinālā tieši ar vakardienas pretiniecēm – RVS/LU meitenēm.

Lai gan RVS/LU komanda jau bija nodrošinājusi sev 1. vietu pamatturnīrā un mājas laukuma priekšrocības izslēgšanas spēļu sērijās, mājinieču treneri laukumā sūtīja savas labākās spēlētājas jau no spēles sākuma. Tas atmaksājās – jau no pirmajiem punktiem RVS/LU komanda izvirzījās vadībā, rezultatīvi spēlējot Katrīnai Paulai Krustkalnei un Kristīnei Kramēnai pirmo setu uzvarēja ar rezultātu 25:21, gandrīz visu setu atrodoties drošā vadībā.

Līdzvērtīgākā cīņā tika aizvadīts spēles otrais sets. RSU/MVS komandas rindās rezultatīvi darbojās Megija Dambrehte. Tuvojoties seta beigām nelielu, 1-3 punktu pārsvaru ieguva mājinieces un droši novadīja setu līdz galam, uzvarot ar rezultātu 25:23. Arī spēles trešais sets iesākās ļoti interesantā, līdzvērtīgā cīņā. Pie rezultāta 12:12, 3 punktus pēc kārtas izdevās gūt RSU/MVS volejbolistēm un iegūt nelielu pārsvaru. Viešņām izdevās noturēt pārsvaru tikai līdz rezultātam 19:16. Spēles galotni daudz pārliecinošāk aizvadīja titulētās RVS/LU meitenes, kurām izdevās nosvērt svara kausus sev par labu un uzvarēt setu ar rezultātu 25:21. Tādejādi, spēles gala rezultāts tika fiksēts 3:0 (25:21, 25:23, 25:21), RVS/LU komandas labā.

Spēles rezultatīvākā spēlētāja bija Megija Dambrehte no RSU/MVS komandas, kura guva 16 punktus, no kuriem 4 ar servi un 1 ar bloku. Uzvarētāju rindās rezultatīvākās bija Lāsma Ozola (3 eisi, 4 bloki) un Kristīne Kramēna (4 eisi). Jāatzīmē arī Vladu Pridatko, kas aizvadīja ļoti rezultatīvu spēles 3. setu, tajā gūstot 8 punktus.

Pēc šīs spēles ir kļuvuši skaidri pusfinālu pāri – RVS/LU komanda pusfinālā tiksies tieši ar šīs dienas pretiniecēm - RSU/MVS komandu, bet otrā pusfinālā tiksies VK “Jelgava” un VK “miLATss” komandas. VK “Jelgava” un VK “miLATss” komandas vēl 20. martā aizvadīs sezonas pēdējo regulārās sezonas spēli, kurā arī noskaidrosies kurai no komandām būs mājas spēļu priekšrocības pusfinālā.

Dalīties