Piektdien, 11. decembrī, noslēdzās Pirmā Latvijas Studentu e-basketbola čempionāta grupu turnīrs, kurā tika noskaidroti 8 labākie e-basketbolisti starp visiem Latvijas studentiem un vidusskolēniem.

Ceturtdien, 3. decembrī starts tika dots Pirmajam Latvijas studentu čempionātam e-basketbolā, ko rīko biedrība “Latvijas Universitātes sports” sadarbībā ar Latvijas Augstskolu sporta savienību. Pieteikties turnīram tika aicināti gan studenti, gan vidusskolēni. Kopā tika saņemti pieteikumi no visas Latvijas, jo pieteicās gan dažādu augstskolu, gan vidusskolu pārstāvji, kuru mērķis ir viens – kļūt par pirmo Latvijas studentu čempionu e-basketbolā. No agstākās izglītības iestādēm grupu turnīrā tika pārstāvētas Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā Universitāte, Rīgas Stradiņa Universitāte, Biznesa augstskola Turība, Vidzemes augstskola, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Jēkabpils Agrobiznesa Koledža un Rīgas Tehniskā koledža, bet no vidusskolām tika pārstāvētas Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola un Brocēnu vidusskola.

Turnīra sākumā (no 3. līdz 11. decembrim) tika izspēlēts grupu turnīrs, kurā dalībnieki cīnījās par vietu izslēgšanas turnīrā.  Pēc aizraujošā grupu turnīra, uz izslēgšana turnīru ir tikuši 8 dalībnieki:

Valters Mazburšs (Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola)   

Matīss Zēģele (Latvijas Universitāte)   

Kristers Pauls Maura (Biznesa augstskola “Turība”)   

Ralfs Brumermanis (Rīgas Stradiņa universitāte) 

Matīss Indriksons (Jēkabpils Agrobiznesa koledža) 

Kristaps Brēmers (Latvijas Universitāte)   

Kristaps Lizanders (Latvijas Universitāte)  

Ādams Maks (Brocēnu vidusskola) 

Jau šovakar, 14. decembrī, laika posmā no 19.00 līdz 21.00, tiks izspēlētas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas spēles. Pirmajā kārtā Matīss Indriksons tiksies ar Kristapu Lizanderu, Ādams Maks cīnīsies pret Kristeru Paulu Mauru, Valters Mazburš spēkosies ar Ralfu Brumermani, bet Matīss Zēģele spēlēs pret Kristapu Brēmeru.

Pirms izslēgšanas turnīra sākšanās lūdzām spēlētājiem sniegt savus komentārus.

Ralfs Brumermanis izrādīja savu gatavību izslēgšanas turnīram: “Grupu turnīrā ieejot nezināju ko sagaidīt, jo pretinieki bija nezināmi un 2k20 bija sanācis ļoti maz spēlēt 1v1. Pirms turnīra nedaudz patrenējos un iegāju ritmā, kā arī atradu sev parocīgu spēles stilu, kas noteikti palīdzēja grupu turnīrā. Pretinieki bija ļoti dažādi, bet mačus kurus vajadzēja uzvarēt, uzvarēju un ar nepacietību gaidu izslēgšanas turnīru, jo zinu, ka cīņas būs spraigas.”

Matīss Indriksons nenoliedza savu teicamo spēli grupu turnīrā, bet tai pašā laikā bija piezemēts attiecībā uz izslēgšanas spēlēm: “Grupu spēles aizvadīju teicami, bet ir kļūdas pie kurām jāstrādā , lai tiktu finālā. Prieks, ka pretinieki cīnās līdz pēdējām sekundēm. Iešu uz 1/4 tāpat kā uz katru speli, nešķirošu kurš labāks un kurš stiprāks, katru speli ar vienādu attieksmi.”

Kristaps Lizanders pēc grupu turnīra bija paškritisks, bet tai pašā laikā priecīgs par tikšanuizslēgšanas turnīrā: "Grupu turnīrā neparādīju labāko sniegumu, jo pirms tam bija, neapzināta, 2 mēnešu pauze no NBA 2K spēlēšanas. Par spīti tam, izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, kas jau ir pietiekami labs personīgais sniegums. Noteikti izspēlē piedalīšos ar sāncensības garu un izbaudīšu procesu kā jebkurā citā sporta/e-sporta turnīrā."

Novēlam visiem dalībniekiem veiksmi izslēgšanas spēlēs!

Sacensību aktuālākajiem notikumiem aicinām sekot līdz šeit.

Turnīra uzvarētājiem balvas nodrošinās aksesuāru un videospēļu veikals www.psx.lv

1. vieta 150 EUR dāvanu karte
2. vieta 100 EUR dāvanu karte
3. vieta 50 EUR dāvanu karte

Dalīties