Ceturtdien, 3. decembrī starts tika dots Pirmajam Latvijas studentu čempionātam e-basketbolā, ko rīko biedrība “Latvijas Universitātes sports” sadarbībā ar Latvijas Augstskolu sporta savienību.

Pirmās četras turnīra dienas tika aizvadītas ražīgi, turnīra dalībniekiem aktīvi spēlējot grupu turnīra spēles. Pēc pirmajām četrām dienām bez zaudējumiem spējuši iztikt tikai 4 dalībnieki – Matīss Indriksons (Jēkabpils Agrobiznesa koledža), Kristers Maura (Biznesa augstskola “Turība”), Ādams Maks (Brocēnu vidusskola) un Kristaps Brēmers (Latvijas Universitāte). Visiem šiem četriem dalībniekiem lūdzām sniegt savu komentāru pēc pirmajām spēlēm.

Matīss Indriksons pēc pirmajām aizvadītajām spēlēm neslēpa savu pašpārliecinātību: “Pirmajām spēlēm īsti nebiju gatavs, tāpēc pirmā spēle bija grūta, jo līdz šim, pēdējos 4 mēnešus biju ļoti maz spēlējis nba2k20. Pēc pirmās spēles sapratu, ka tomēr neesmu ierūsējis un ka varu pacīnīties par uzvaru turnīrā. Tāds arī ir Mans mērķis-izcīnīt uzvaru katrā spēlē. “

Kristers Maura pēc pirmajām nospēlētajām spēlēm izteica prieku par lielo studentu atsaucību pirmajam šī veida e-basketbola turnīram un vēltīja atzinīgus vārdus šī turnīra vienīgajai daiļā dzimuma pārstāvei Aismai Atpilei: “Nu pirmkārt man liels prieks par cilvēku atsaucību un to ka mēs grupā varam salasīties pat 6 cilvēki, un arī man tiešām liels prieks par Aismu, par to ka viņa piedalās šajā turnīrā un pierāda to ka meitenes arī visu var, tā kā super, malacis! “

Par aizvadītajām spēlēm Kristers izcēla pretinieku netlaidību: “Šī ir pirmā 2k spēle, kuru esmu spēlējis, bet, neskatoties uz to, esmu daudz laika ieguldījis un mācījies un trenējies ar dažiem 2k izlases džekiem. Līdz ar to man ir neliels pārsvars laukumā, bet tāpat visi, ar kuriem esmu spēlējis, nav padevušies un līdz pēdējai sekundei ir cīnījušies, tā kā malači. Visiem novēlu veiksmi šajā turnīrā.”

Par turnīra mērķiem Kristers izteicās vienkārši: “Mans mērķis ir vienkārši piedalīties, pavadīt aizraujošas spēles un, ja izdosies, tad arī uzvarēt šo turnīru.”

Ādams Maks pēc uzvarētām 2 spēlēm bija paškritisks, bet tai pašā laikā arī apņēmības pilns: “Pirmās 2 spēles tika nospēlētas veiksmīgi, abas uzvaras. Var just ka esmu mazliet ierūsējis 2k. Mērķis protams ir uzvarēt turnīru – domāju, ka tāds ir visiem. Ir forši ka karantīnas laikā mums tiek dota iespēja sacensties savā starpā jo tas mazliet pietrūkst no reālās dzīves sporta.”

Kristaps Brēmers pēc pirmajām spēlēm izcēla turnīrā nepieciešamās veiksmes faktoru: “Lielu lomu spēlē veiksmīga komandas izvēle pēc nejaušības principa. Pirmajās divas spēlēs pretinieki parādīja ļoti labu pretspiedienu un raksturu, taču veiksme šoreiz bija manā pusē.”

Novēlam visiem turnīra dalībniekiem veiksmi turpmākajās spēlēs!

Sacensību aktuālākajiem notikumiem aicinām sekot līdz šeit.

Turnīra uzvarētājiem balvas nodrošinās aksesuāru un videospēļu veikals www.psx.lv

1. vieta 150 EUR dāvanu karte
2. vieta 100 EUR dāvanu karte
3. vieta 50 EUR dāvanu karte

Dalīties