3. decembrī dots starts vēsturiskam notikumam – pirmajam Latvijas studentu čempionātam e-basketbolā, kas norisināsies līdz pat 18. decembrim.

Pieteikties tika aicināti gan studenti, gan vidusskolēni. Kopā tika saņemti pieteikumi no visas Latvijas, jo pieteicās gan dažādu augstskolu, gan vidusskolu pārstāvji, kuru mērķis ir viens – kļūt par pirmo Latvijas studentu čempionu e-basketbolā.

No agstākās izglītības iestādēm šajā turnīrā tiks pārstāvētas Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā Universitāte, Rīgas Stradiņa Universitāte, Biznesa augstskola Turība, Vidzemes augstskola, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Jēkabpils Agrobiznesa Koledža un Rīgas Tehniskā koledža, bet no vidusskolām tiks pārstāvētas Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola un Brocēnu vidusskola.

Sākumā tiks izspēlēts grupu turnīrs, laika posmā no 3. līdz 11. decembrim katram dalībniekam no grupas izspēlējot ar katru dalībnieku no savas grupas, bet pēc tam norisināsies izslēgšanas spēles, kurās iekļūs labākie no katras grupas. Spēlētāji paši savā starpā sarunā, kad ir pašiem ērti izspēlēt spēli. Turnīrā tiek izmantota ‘’NBA2k20’’ spēle un tā tiek spēlēta uz ‘’PlayStation’’ konsolēm.

Kā ikvienās sacensībās, arī šajā turnīrā būs apbalvojumi. Turnīra čempions tiks apbalvots ar kausu, bet pirmo trīs vietu ieguvēji iegūs vērtīgas balvas – dāvanu kartes 50, 100 un 150 eiro vērtībā no videospēļu un aksesuāru veikala “psx.lv”

Ir arī kāds īpašs noteikums, kuru jāievēro dalībniekiem. Lai varētu piedalīties turnīrā, katram dalībniekam turnīra ietvaros vismaz vienu reizi nedēļā jāveic kāda sportiska aktivitāte, kuras laikā iespējams sadedzināt vismaz 1000 kilokalorijas. To nepieciešams fiksēt ar kādu no sporta lietotnēm un iesniegt turnīra galvenajam tiesnesim.

Dalībnieki ar patīkamu satraukumu gaidīja čempionāta sākumu, jo saņēmām ziņas, ka treniņi notiek katru vakaru, kad studiju darbi padarīti un ir laiks nodoties atpūtai. Kādi no dalībniekiem ir piedalījušies arī citos čempionātos, tādēļ būs interesanti sekot līdz tam vai priekšrocība, ka ir bijusi dalība citos turnīros, būs kā veiksmes atslēga uzvarai.

Sacensību aktuālākajiem notikumiem aicinām sekot līdz šeit.

Turnīra uzvarētājiem balvas nodrošinās aksesuāru un videospēļu veikals www.psx.lv

1. vieta 150 EUR dāvanu karte
2. vieta 100 EUR dāvanu karte
3. vieta 50 EUR dāvanu karte

Dalīties