LU Futbola līga piedāvā interviju ar ''Latgalīte Squad'' pagājušās sezonas līderi Miku Babri. Latvijas telpu futbola izlases spēlētājs atskatījās uz savu pagājušo sezonu, ieteica interesantu izspēles kārtību, kā arī izskaidroja, kas tieši piesaistīja pievienoties LU Futbola līgai.

  • Jāsāk ar jautājumu, kas man personīgi liekas ārkārtīgi interesants – kas tevi kā Latvijas futzāla izlases spēlētāju piesaistīja pievienoties LU Futbola līgai?

Es jau no bērnības, kur vien varēju, tur spēlēju. Pats spēlēju gan lielo futbolu, gan telpu futbolu, piedalos Ghetto Football turnīros. Jo daudzveidīgāk attīstīsi sevi, jo pašam labāk būs. Protams, jādomā arī par veselību, lai nav par daudz. LU Futbola līga bija vairāk kā izklaide pēc sava treniņa vai arī, kad iekrita brīvdiena komandā. Primārais bija izbaudīt laiku uz laukuma un netraumēties. Kontaktos nelīdu vispār.

  • Kas ir pozitīvākā lieta, ko atceries no savas pirmās sezonas LU Futbola līgā?       

Patika, ka visas komandas ir draudzīgā atmosfērā, bez nekādiem niķiem citiem uz citu. Interesants pasākums bija Zvaigžņu spēle un atrakcijas.

  • Kuri LU spēlētāji tev ir iekrituši acīs?

Kā pirmo domāju, ka obligāti ir jāuzteic vārda brālis Miks Vilkaplāters. Ļoti labi tiek galā ar organizēšanu un turnīra plānošanu. No futbolistiem atceros, ka patika spēlēt pret Ģirtu Burmistri.

  • Tīri individuāli skatoties, tu biji līgas dalīti otrs rezultatīvākais spēlētājs, bet kā tu vērtētu kopējo komandas sniegumu savā pirmajā sezonā?

Ja skaitītu rezultatīvās piespēles uz tukšiem vārtiem, būtu pirmajā vietā. [smejas] Ja nopietni, tad individuālajai statistikai nesekoju līdzi un tas arī nav svarīgākais.

Komanda pamazām sezonas laikā uzņēma apgriezienus un, cik atceros, vienā brīdī nolūza, kad bija divi zaudējumi beigās. Tāpat bijām starp līderiem un varējām cīnīties līdz galam. Diemžēl visiem labi zināmā situācija neļāva turpināt sezonu. 

Kādu vienu specifisku lietu tu galvenokārt vēlies uzlabot šajā sezonā?

Ja notiks sezona, tad varbūt varētu paeksperimentēt ar izspēlēs kārtību. Piemēram, izlozē pirmās trīs kārtas kalendārā, un tās izspēlē visas komandas. Tad visu laiku spēlē augšgala komandas ar augšgala komandām, apakšgala komandas ar apakšgala komandām. Tādā veidā praktiski visu laiku būs sīvs pretinieks pretī un nebūs lielu rezultātu. Lielāka spriedze arī turnīra tabulā.

To sauc par Šveices sistēmu. [vairāk informāciju par Mika ideju vari izlasīt ŠEIT – autora piebilde]

  • Jautrie Zābaciņi ir uzvarējuši trīs titulus pēdējos četros gados [četrus pēdējos piecos, ja pieskaitām JF United]. Tieši The Squad, kas šobrīd ir daļa no Latgalīte Squad, bija tā, kas uzvarēja titulu pirms diviem gadiem. Kā jūs šogad apturēsiet Jautros Zābaciņus?

Komanda parādīs uz laukuma, ka ir gatava uzvarēt katrā spēlē. Lai Jautrie Zābaciņi baidās no mums. Pats visticamāk nespēlēšu LU līgā

  • Žēl to dzirdēt. Tādā gadījumā, kas būs nākamais, ko dzirdēsim no Mika Babra?

Negribas īsti runāt pirms kaut kas noticis - labāk parādīt ar darbiem.

Dalīties