Sestdien, 31. oktobrī, BK “Latvijas Universitāte” devās uz Valmieru, kurā spēkojās ar ”Valmiera Glass VIA” komandu. Spēle nenoslēdzās uz pozitīvas nots, jo LU basketbolisti piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 73:83

Spēli iesāka Edvards Reinis Mežulis, Anrijs Miška, Alberts Putāns, Kārlis Žunda un Pauls Gustavs Miglinieks.

Jau pašā spēle sākumā Anrijs Miška stājās uz soda metiena līnijas un abos metienos bija precīzs, kas ļāva mums atklāt spēles rezultātu. Arī no trīspunktu līnijas precīzs turpināja būt Anrijs Miška. Izcīnot atlēkušo bumbu, 2 punktus guva Reinis Jānis Avotiņš. Pēc neprecīza Valmieras metiena, Kārlis Žunda izcīnija atlēkušo bumbu, piespēlēja to Reinim Jānim Avotiņam, kurš bija precīzs divpunktu metienā un pirmo reizi izdevās panākt pārsvaru (9:8). Ar 2 punktiem atzīmējās arī Gustavs Kārlis Kampuss. Alberts Putāns bija precīzs ar trīs punktiem un atkal spēles tablo rādija mums patīkamu rezultātu 14:13. Valmierieši bija panākuši mūs, bet to tā neatstāja Eduards Avotiņš, kurš iemeta divus punktus un panāca izlīdzinājumu. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 16:16.

Otrās ceturtdaļas sākumā precīzi bija pretinieki, bet ar to pašu atbildēja komandas kapteinis Kārlis Žunda, kurš bija precīzs no trīspunktu metiena līnijas. Pamatīgu pārsvaru guva pretinieki, līdz brīdim, kad Gustavs Kārlis Kampuss groza virzienā raidīja 2 punktus, pēc tam 3 punktus, kā arī Reinis Jānis Avotiņš pievienojās ar 3 punktiem un vēl 2 punktus pievienojas Kārlis Žunda, taču tas diemžēl vēl joprojām nebija pietiekami, lai gūtu pārsvaru (29:34). Spēle turpinājās un LU basketbolisti vairāk turpināja uzņemties vadību. Precīzs trīspunktu metiens ieripoja Arvīda Dambenieka kontā, precīzs divpunktu metiens un divi soda metieni – Kārļa Žundas kontā. Otrā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 36:38.

Atgriežoties no puslaika pārtraukuma, četrus punktus spēles rezultātam pievienoja Kārlis Žunda. Ar trīs punktiem atzīmējās līdzjutēju iemīļotais Pauls Gustavs Miglinieks. Spēle aktīvi ritēja uz priekšu un komanda cīnījās par jebkuru iespēju gūt punktus. Divus punktus iemeta Arvīds Dambenieks. Ar trīspunktu metienu atzīmējās Edvards Reinis Mežulis, bet jau nedaudz vēlāk arī Arvīds Dambenieks un trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 51:64.

Identiski kā trešajā ceturtdaļā, tāpat arī pēdējā ceturtdaļā 4 punktus guva Kārlis Žunda. Ar skaistu trīspunktu metienu atzīmējās arī Anrijs Miška. No trīspunktu metienu līnijas uz soda metienu līniju pārcēlās Pauls Gustavs Miglinieks, kurš bija precīzs vienā soda metienā. Sekundes vēlāk 2 punktus atkal pievienoja Arvīds Dambenieks (61:74). Komandas kapteinis Kārlis Žunda bija precīzs no soda metiena līnijas, iemetot abus soda metienus, bet Pauls Gustavs Miglinieks turpināja būt precīzs no trīspunktu metiena līnijas. Divpunktu metieni šajā spēlē īpaši padevās Arvīdam Dambeniekam (68:79). Ar trīspunktu metienu spēli noslēdza Artis Arnītis un tā noslēdzās ar rezultātu 83:73.

BK “Latvijas Universitāte”: K. Žunda 19 (7 ab, 7 rp), A. Dambenieks 12, A. Miška 8, R.J. Avotiņš 7 (5 ab), P.G. Miglinieks 7, G.K. Kampuss 7, A. Putāns 5, A. Arnītis 3, E.R. Mežulis 3, E. Avotiņš 2, E. Ramza, N. Strautiņš.

Nākamo spēli komanda aizvadīs sestdien, 7. novembrī, plkst.17.00 Elektrum Olimpiskajā centrā, tiekoties ar BK “Ventspils”.

#LUbasketbols

Dalīties