LU Futbola līga piedāvā interviju ar ČBK līderi Ģirtu Burmistri. Viens no pasaules labākajiem Latvijas Universitātes futbolistiem atskatījās uz savu līdzšinējo karjeru, pastāstīja par ČBK izredzēm šosezon, kā arī izcēla labākos līgas spēlētājus.

  • Vēlos sākt ar tavu slaveno 46 vārtu sezonu - vai tu uzskati, ka tas biji negodīgi, ka netiki nominēts Ballon d'Or balvai, lai arī biji Eiropas rezultatīvākais spēlētājs?

Tur jau vairāk līgas vadībai jājautā. Pašam savu sniegumu grūti vērtēt. Ja jau nenominēja, tad gan jau ka kaut kas tomēr nedaudz pietrūka.

  • Tavam sniegumam tosezon neko atņemt, neko pielikt, bet tomēr līdz LU Futbola līgas titulam ČBK neaizsniedzās. Kas jums tosezon pietrūka?

Ja godīgi, tad tas bija sen un neko daudz neatceros no tās sezonas. Bet, visticamāk, kā parasti kaut kur stabilitāte pietrūka. Kaut kur kādi zaudēti punkti pret kādu relatīvi vājāku pretinieku. Kā jau mums pēdējos gados. Ja nemaldos savstarpējā bilance pret Zabaciņiem kopumā ir par labu mums. [patiesībā tā ir identiska - autora piebilde]

  • Ir pagājuši jau pieci gadi, kopš izcīnīji LU Futbola līgas titulu, lai arī šajā laikā esi bijis viens no pašiem labākajiem spēlētājiem Latvijas Universitātē - tev nav sajūta, ka tavi karjeras labākie gadi netiek izmantoti pilnvērtīgi?

Uzskatu ka spēlēju labākajā komandā līgā un ja ne Covid-19, tad šo gadu būtu uzvarējuši. Domāju, ka to ļoti labi parādīja mūsu pēdējā spēle pret Jautrajiem Zabaciņiem. Vienmēr esmu un būšu lojāls ČBK. Par to nevar būt nekādu jautājumu. Pat ja titulu nav tik daudz cik varēja būt.

  • Kā jūs šosezon apturēsiet Jautros Zābaciņus?

Šajās spēlēs motivācija vienmer ir visaugstākajā  līmenī. Ja pareizi noskaņojamies, neredzu viņiem īpaši variantus. Šeit parasti viss ir atkarīgs no mums pašiem. Ja paskatīsieties statistiku, īpaši bīstams šajās spēlēs no mūsu puses ir Matīss Priedītis.

  • Tu savā laikā esi izcīnījis gan līgas titulu, gan kausu, tāpat arī esi ieguvis labākā vārtu guvēja godu. Ko tu vērtētu kā savu spilgtāko atmiņu LU futbolā?

Visspilgtāk palicis prātā 2019. gada izcīnītais kauss, kur pa ceļam pārspējām gan leģendāro FK Lielupi, gan Jautros Zābaciņus, gan togad spēcīgo The Squad. Pēc visai neveiksmīgas sezonas tā bija ļoti laba reabilitēšanās. Protams, arī vārtu guvumi pret Uldi Līci vienmēr ir īpaši saldi, tomēr grūti tos visus atcerēties.

  • Iepriekš izcēli Matīsu Priedīti. Kurus citu LU Futbola līgas komandu spēlētājus tu vērtē visaugstāk?

Tas pats Uldis Līcis, kurš jau gadiem ir bijis uzticīgs LU Līgai. Vairāki Jautro Zābaciņu spēlētāji - Andis Maks, Ričards Iesaliņš, Mārcis Riks. Atvainojos, ja kādu esmu piemirsis. Vienmēr ar lielu cieņu raudzījāmies uz FK Ķīmijas Fakultātes vārtsardzi, diemžēl nezinu viņas vārdu [Marta Kāne - autora piebilde]. Viņu tiešam vienmēr sagādāja grūtības pārspēt, it īpaši, izgājienos 1 pret 1. Patīkami bija pagājušajā gadā vērot Kārļa Stirāna atgriešanos līgā.

  • Nu ko, noslēgumam - kas ir nākamā lieta, ko dzirdēsim no Ģirta Burmistra?

Man un vēl pāris ČBK veterāniem galvenais ir turpināt audzināt komandas jaunos talantus - nākotnes cerības. Tādus kā, piemēram, Mārtiņš Mārcis Gailītis un Pāvels Jašniks. Ļoti talantīgi jaunieši ar milzīgu potenciālu. Pats arī apsolos nebeigt karjeru ČBK komandā, kamēr vien līgas nolikums to ļaus. Un kamēr vien mūsu komanda būs tādi spēlētāji kā uzbrūkošais balsta aizsargs un standartsituāciju speciālists Jānis, “treneris” Artjoms, izklupienu un tiesnešu darba novērtēšanas komisijas loceklis Matīss un, protams, ilggadējais kapteinis un lidzdibinātājs Mārtiņš.

Nobeiguma vēlētos arī gan savā, gan ČBK komandas vārdā izteikt īpašu pateicību Mikam par līgas organizēšanu pēdējos gados. Tiešām ļoti labs darbs padarīts gan organizatoriskā ziņā, gan jaunu komandu piesaistē, gan līgas popularizēšanā. Paldies!

Dalīties