Sestdien, 24. oktobrī, Pafbet Latvijas-Igaunijas basketbola līgas ietvaros, aizvadījām izbraukuma spēli pret VEF Rīga, kura noslēdzās ar rezultātu 54:95.

Starta pieciniekā devās komandas kapteinis Kārlis Žunda, Alberts Putāns, Edvards Reinis Mežulis, Anrijs Miška un Norberts Strautiņš.

Spēle iesākās pozitīvi, jo pirmos punktus guva LU komanda, pateicoties precīzam Alberta Putāna divpunktu metienam. Reinis Jānis Avotiņš spēles pirmajai ceturtdaļai turpinoties, guva 2 punktus, bet minūti vēlāk trīs punktus iemeta Kārlis Žunda, kas uzreiz uzlaboja situāciju, jo spēles tablo rādīja mums patīkamu rezultātu 7:6. Arvīds Dambenieks pievienoja 2 punktus, bet uz soda metiena līnijas precīzs bija Edvards Reinis Mežulis, kurš iemeta abus soda metienus. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 11:17.

Otro ceturtdaļu iesāka mājinieki, bet pēc nedaudz vairāk kā divām minūtēm, skaists 2+1 gājiens padevās Anrijam Miškam, kurš kopā spēles rezultātam pievienoja 3 punktus (24:14). Pauls Gustavs Miglinieks kārtējo reizi pierādīja, ka ir neapturams no trīspunktu līnijas un guva 3 punktus. Arī Anrijs Miška turpināja iesākto un izcīnot atlēkušo bumbu, iemeta precīzu divpunktu metienu. Ar 2 punktiem spēles laukumā atzīmējās Eduards Avotiņš un trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 21:40.

Atgriežoties no puslaika pārtraukuma bijām apņēmības pilni cīnīties un to pierādīja komandas kapteiņa Kārļa Žundas precīzais divpunktu metiens. Ar skaistu trīspunktu metienu līdzjutējus un komandu iepriecināja Reinis Jānis Avotiņš. Edvardam Reinim Mežulim izdevās 2+1 gājiens, kurš spēles rezultātu bagātināja vēl par trīs punktiem (29:49). Pauls Gustavs Miglinieks iemeta 2 punktus, bet nedaudz vēlāk arī Reinis Jānis Avotiņš guva 2 punktus. Uz soda metiena līnijas stājās Anrijs Miška, kurš bija precīzs abos metienos. VEF Rīga spēlētājs Michale Kyser saņēma tehnisko piezīmi, tādēļ uz soda metiena līnijas stājās Pauls Gustavs Miglinieks un savu darbu paveica teicami, iemetot precīzu soda metienu. Spēlei ritot uz priekšu ar trīs punktiem atzīmējās Anrijs Miška. Trešā spēles ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 39:76.

Ceturto ceturtdaļu pārliecinoši iesāka Pauls Gustavs Miglinieks, kurš groza virzienā raidīja precīzu trīspunktu metienu. Arī Alberts Putāns spēles turpinājumā atzīmējās ar trīs punktiem, turklāt no Paula Gustava Miglinieka piespēles. Šāda komandas biedru saspēle turpinājās arī turpmāk un Miglinieks, saņemot Putāna piespēli, atkal guva trīs punktus. Divpunktu metienu raidīja Edvards Reinis Mežulis, kurš bez šaubām bija precīzs. Uz soda metiena līnijas stājās Reinis Jānis Avotiņš, kurš iemeta 2 no 3 soda metieniem. Pēdējo rezultatīvo metienu mūsu komandas labā guva Arvīds Dambenieks. Spēle noslēdzās ar rezultātu 54:95.

BK “Latvijas Universitāte”: P.G. Miglinieks 12, A. Miška 10 (5 ab), E.R. Mežulis 7 (7 ab), R.J. Avotiņš 7, K. Žunda 5 (6 ab), A. Putāns 5, E. Avotiņš 4, A. Dambenieks 4, A. Arnītis, N. Strautiņš, E. Lucis

Nākamo spēli komanda aizvadīs izbraukumā pret ‘’Valmiera Glass/VIA’’ komandu 31. oktobrī, plkst. 17.00, Vidzemes OC. Taču nākamā mājas spēle būs 7. novembrī, plkst.17.00, Elektrum OC pret BK “Ventspils”.

#LUbasketbols

Dalīties