17. oktobrī norisinājās spēles Baltijas līgā volejbolā sievietēm, kurā divas spēles aizvadīja ''Rīgas Volejbola skola/Latvijas Universitāte'' komanda. Dāmas godam aizstāvēja LU vārdu, jo abās spēlēs guva uzvaras.

Spēles tika aizvadītas Elektrum Olimpiskajā centrā, kura komandai ir mājas zāle. 

Pirmajā spēlē ar 3-0 (25:21, 25:19, 25:19) komanda pieveica VK “miLATss”, bet nedēļas nogales centrālajā spēlē ar 3-1 (25:19, 22:25, 25:17, 27:25) pārspēja jelgavnieces. 
Pirmajā mačā 18 punktus guva Kristīne Kramēna, 16 – Katrīna Paula Krustkalne, kas septiņreiz servēja pretiniecēm neuzņemamas bumbas, 13 – Terēze Hrapāne, kas servju elementā izcēlās ar četriem gūtiem punktiem.  
Svētdienas spēlē Krustkalnei 18 punkti, no kuriem trīs gūti ar bloku. 17 punktus guva Kramēna, kurai četri “eisi” un 3 bloki, 10 punkti Hrapānei, kurai arī 4 netveramas serves un 2 bloki.

“Samērā labi darbojāmies blokā un aizsardzībā, bet galīgi šodien nesekmējās uzbrukumā, un pretiniecēm labi savu darbu blokā padarīja Līva Sola,” pēc mača tiešraidē RVS “Facebook” lapā teica mājinieču galvenais treneris Andrejs Odinokovs. “Kopējā spēle mums ir laba, bet brīžiem laukumā notiek neprognozējamas lietas. Meitenes ir malači, ka izturēja līdz galam. Covid-19 ierobežojošo pasākumu dēļ bijām tikai desmit cilvēku sastāvā, kaut gan pieteikumā ir 18 volejbolistes.”

Viņš skaidroja, ka sestdienas mačs ar VK “miLATss” tika izmantots kā sagatavošanās posms svētdienas spēlei, jo par uzvaru komanda bija pārliecināta. Nākamnedēļ skolēnu brīvdienās vienībai bija plānota treniņnometne ar diviem treniņiem dienā, taču jauno Covid-19 apkarošanas pasākumu dēļ nav zināms, vai tā tiks īstenota.

Avots: www.volejbols.lv 

Rīgas Volejbola skola šajā sezonā ir sākusi sadarbību ar Latvijas Universitāti, par to vairāk, RVS direktors K.Čerņavskis: “Uzskatu, ka sadarbība ar Latvijas Universitāti ir liels un nozīmīgs solis Rīgas Volejbola skolai. Turpmāk talantīgākajiem audzēkņiem pēc vidusskolas absolvēšanas būs iespēja turpināt startēt RVS komandās un to veiksmīgi savienot ar studijām Latvijas Universitātē, jeb veidot duālo karjeru. Tāpat sadarbība paredz, ka Latvijas Universitātes komanda, kas startē Latvijas čempionātā kļūst par mūsu fārmklubu. Tas nodrošina iespēju talantīgākajām LU spēlētājām spēlēt augstākā līmenī, savukārt mūsu spēlētājas, kuras vēl nav gatavas spēlēt Baltijas līgā, varēs iegūt lielāku spēļu praksi Latvijas čempionātā. Pagaidām sadarbība paredzēta tikai talantīgākajām meitenēm, bet ticu, ka šis projekts sevi labi apliecinās un tad līdzīgu sadarbību varēsim veidot arī puišiem.”

Latvijas Universitātes Sporta centra vadītāja Uģa Bisenieka komentārs par uzsākto sadarbību: "Kopējā sadarbība ir pareizais solis, kas palīdz sportistam attīstities pilnvērtīgi un sasniegt augstākas virsotnes gan sportā, gan dzīvē! Mūsu piemērs ir labs sākums pilnvērtīgākam sporta sistēmas modelim valstī."

Avots: www.rigasvolejbolaskola.lv  

 

Dalīties