26.-27. septembrim Rīgas sporta zālēs norisinājās Latvijas XXXI Universiāde, kura kopā pulcēja 6 vīriešu komandas un 4 sieviešu komandas. Vīriešu turnīrā piedalījās Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, biznesa augstskola ‘’Turība’’, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija un Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Sieviešu turnīrā piedalījās Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija.

Divās dienās tika aizvadītas intensīvas un saspringtas spēles, kurās aizstāvēt savu universitātes godu vēlējās ikkatrs. Par šī gada uzvarētājiem vīriešu turnīrā kļuva spēcīga Latvijas Universitāte, kura visā turnīrā guva tikai un vienīgi uzvaras. Finālā Latvijas Universitātei piekāpās biznesa augstskola “Turība”. Spēle noslēdzās ar rezultātu 107:65 un BA ‘’Turība’’ ieguva 2. vietu.

Par trešo vietu spēkojās Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija. Spēle norisinājās ļoti saspringti, jo neviena no komandām nebija gatava atdot kādu no laukuma centimetriem pretinieku komandai. Spēles galotnē uzvaru guva Rīgas Tehniskā universitāte, kura svinēja uzvaru ar rezultātu 73:62, atstājot LSPA ceturtajā vietā.

Piekto vietu ieguva Rīgas Stradiņa universitāte, taču sesto vietu no Jelgavas mērojusī LLU.

Zvaigžņu pieciniekā tika iekļauts Kārlis Žunda (LU), Eduards Avotiņš (LU), Aleksis Eduards Brālītis (BAT), Dāvis Matīss Žilde (RTU) un Edgars Kuks (LSPA).

Dāvis Matīss Žilde (RTU): ‘’Komandas sniegums bija labs, var redzēt, ka jau liela daļa ir iespēlējušies un savu lomu komandā arī atraduši. Individuālais sniegums arī apmierināja, pārliecība uz laukuma netrūka. Spēcīgākie pretinieki neapšaubāmi bija LU, jo tik disciplinētai komandai stāties pretī ir ļoti grūti. Pārsteigumi nebija, kopumā unversiādes rezultāts jau bija skaidrs pirms tās sākuma. Paši esam gandarīti par godalgoto vietu un tagad zinām pie kā katram ir jāpiestrādā, lai turpmāk LBL2 sezonā būtu arī tikai patīkami rezultāti. Nākamajā universiādē jāmērķē uz augstāku vietu!’’

Aleksis Eduards Brālītis (BAT): ‘’Principā jau no jūlija uzsākām gatavošanās procesu jaunajai sezonai. Tā kā esam kuplā skaitā – piedalāmies maksimāli daudz pārbaudes spēlēs, veicot visāda veida rotācijas. Līdz ar to piedalīšanās universiādē bija labs ieskrējiens un turnīrs palīdzēja mums vēl vairāk saprast uz ko esam spējīgi un pie kā vēl jāstrādā. Visi izdarījām to, ko varējām, visu atstājām laukumā un ar sakostiem zobiem cīnījāmies līdz pēdējai sekundei, līdz ar to sirdsapziņas pārmetumi par neizdarīto nevienam nav. Uzskatu, ka sniegums ir vairāk kā tikai pozitīvs! Uz turnīru ieradāmies ar mērķi izdarīt maksimālo un to arī izdarījām! Pēc mūsu domām, lai arī abas spēles pret LU mēs zaudējām un viņi pamatīgi atklāja mūsu lielākās vājības, tomēr vissīvākais mačs noteikti bija pret LSPA komandu. Mačā par iekļūšanu lielajā finālā, gan mēs, gan viņi cīnījāmies līdzvērtīgi visu spēli līdz pat pēdējai minūtei, mačs bija ārkārtīgi interesants. Adrenalīna un stresa deva bija visas spēles garumā. Lielākais pārsteigums bija tas, kā jaunieši, kas kopā trenējas tikai pāris mēnešus, var izveidot tik patīkamu mikroklimatu. Gan spēļu laikā, gan ģērbtuvēs visi bija ar patīkamām emocijām, visi viens otru atbalstīja un uzkurināja pirms spēlēm. Šis turnīrs bija labs ieskrējiens jaunajai LBL2 sezonai, kas tūlīt arī sāksies. Pretī nāca augsta līmeņa komandas ar kurām varējām iepazīties un sacensties. Uzskatu, ka nākamajā gadā un arī citus gadus Turībai vajadzētu piedalīties, jo šis tiešām ir labs starta punkts sezonai.’’

Sieviešu turnīrā piedalījās 4 komandas. Godalgoto pirmo vietu ieguva Rīgas Stradiņa universitāte, kura uzvarēja 3 no 3 spēlēm. Otrajā vietā ierindojās atjaunotā Latvijas Universitātes komanda, trešo vietu ieņēma Rīgas Tehniskā universitāte un ceturtajā vietā visām komandām piekāpās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija.

Zvaigžņu pieciniekā tika iekļautas Alise Bruzinska (RSU), Liza Čumika (RSU), Kitija Štolce (LU), Luīze Šepte (LU) un Nora Tīna Salmiņa (RTU).

Dalīties