Pagājušās nedēļas nogalē, no 8. līdz 10. maijam, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra rīkotais “Brīvdienu foto orientēšanās” sacensību trešais posms, kurā dalībniekiem bija iespēja meklēt dažādus dabā atrodamus objektus un pildīt dažādus uzdevumus, tādejādi krājot punktus un cīnoties par pirmo vietu.

Sacensībās bija iespēja piedalīties jebkuram interesentam, dodoties uz sev tuvāko mežmalu un mēģinot atrast konkrētas, dabā atrodamas lietas un veikt konkrētus uzdevumus. Trešajā posmā meklējamās lietas (un dzīvās radībiņas) bija ezis, ūdenskritums, čiekurs, ziedoša ieva, varde, kopā saauguši 2 vai vairāk koki, ēdama sēne, pienene ar pūkām, bērzs un priede, bet veicamie uzdevumi bija mežā atrasto atkritumu savākšana un kāda auga iestādīšana. Par pašfoto ar katru atrasto lietu varēja iegūt 1 punktu, bet par foto vai video, kas pierāda kāda uzdevuma izpildīšanu, varēja iegūt 3 punktus. Pavisam otrajā posmā bija jāatrod 10 dabas lietas un jāizpilda 2 uzdevumi, kas kopumā deva 16 punktus.

Katrā posmā pasākuma organizatori ieliek vismaz 1 grūtāk atrodamu lietu vai objektu, un šoreiz tas bija ezis. Pilnīgu uzdevumu ar ezi izdevās veikt tikai diviem dalībniekiem, Rasai Iesalniecei un Kasparam Sivriņam, bet ne Kaspars, ne Rasa neieguva maksimālo punktu skaitu, jo neviens no viņiem neizpildīja visus pārējos uzdevumus, kas pārējiem dalībniekiem saglabāja cerības uz uzvaru šajā posmā. Vienādu punktu skaitu (15 punktus) bija sakrājušas 6 dalībnieces – Astra Zaļkalne, Baiba Matule, Inese Meldere, Laura Freiberga, Gunita Tālberga un jau pieminētā Rasa Iesalniece-, kas liecināja par uzvaras gūšanu dalībniecei, kura bija nogājusi visvairāk kilometrus. Tomēr, lai katru posmu uzvaras noteicošais faktors nebūtu noietie kilometri, pasākuma organizatori izlēma šajā posmā vērtēt arī radošumu. Astra Zaļkalne uzdevumam piegāja ar īpašu radošumu un tā vietā, lai neatsūtītu neko, viņa atsūtīja pašfoto, kurā bija redzams pašas izveidots ezis no smiltīm. Par īpašu pieeju un atjautību pasākuma ogranizatori Astrai Zaļkalnei piešķīra puspunktu, kas nozīmēja uzvaru LU Brīvdienu Foto orientēšanās 3.posmā.

Astras komentārs: “Manuprāt, šī ir jautra spēle svaigā gaisā ar savu sportiskā azarta devu. Vienmēr savās pastaigās esmu mēģinājusu atrast kādu interesantu elementu- par kuru varētu brīnīties, priecāties vai aizdomāties. Un, "Ko meklēsi, to atradīsi", ar šādu iekšējo uzstādījumu tie brīnumi rādās! Vienkāršas rīta/vakara pastaigas ir bagātinājušās ne tikai ar svaiga gaisa malkiem un kustību prieku, bet arī negaidītiem atradumiem. Piemēram, gandrīz pašā Rīgas centrā, kur mašīnu straumes un cilvēku gana, kādā nomalē pie Daugavas atradu savvaļā augošu maijpuķīšu plantāciju, ūdensputnu- cekuldūkuru un lauču ligzdošanas vietas... man tas ir pārsteigums. Tādēļ vēl jo interesantāk ir piedalīties šajās sacensībās- saprast, kuri meklējamie elementi viegli dosies rokā, kuri būs jau grūtāk rodami, un kuri vispār neiespējamā misija. Sākumā pati pukstēju par to ezi, jo pirms nedēļas BEIDZOT DZĪVU to redzēju ātri aizskrienam kādā aizžogotā dārzā, bet tad nolēmu uz šo uzdevumu paskatīties no jautrās puses, jo šī fotoorientēšanās taču nav olimpiskā disciplīna ar ātruma rekordiem un stingri atrunātiem viskautkādiem parametriem. Katras sporta spēles pamatā vajadzētu būt priekam, nu tad rodam to!”

LU Brīvdienu foto orientēšanās sacensībās ir paredzēti 5 posmi, kas nozīmē, ka katrs punkts vai puspunkts ceturtajā un piektajā posmā var būt izšķirošs cīņā par pirmo vietu un galveno balvu. Pēc trešā posma esam apkopojuši pagaidu kopvērtējumu un pirmās piecas vietas pašlaik ieņem:

  1. Baiba Matule (44 punkti);
  2. Gunita Tālberga (43 punkti);
  3. Inese Meldere (42,5 punkti);
  4. Agnese Spustaka (42,5 punkti)
  5. Rasa Iesalniece (41,5 punkti).

Vēlreiz apsveicam Astru ar uzvaru trešajā posmā un tiekamies jau nākamajā, ceturtajā posmā!

Nākamais posms jau pēc 2 nedēļām!

 

Dalīties