Pagājušās nedēļas nogalē, no 24. līdz 26. aprīlim, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra rīkotais “Brīvdienu foto orientēšanās” sacensību otrais posms, kurā dalībniekiem bija iespēja meklēt dažādus dabā atrodamus objektus un pildīt dažādus uzdevumus, tādejādi krājot punktus un cīnoties par pirmo vietu.

Sacensībās bija iespēja piedalities jebkuram interesentam, dodoties uz sev tuvāko mežmalu un mēģinot atrast konkrētas dabā atrodamas lietas un veikt konkrētus uzdevumus. Otrajā posmā meklējamās lietas bija aka, melleņu krūms, celms (vismaz 20 cm diametrā), bērzu sulas tecināšanas vieta, skudrpūznis, piepe, stārķa ligzda un ziedošs ķirsis vai plūme, bet veicamie uzdevumi bija pieneņu aproces uzpīšana un tekoša ūdens pasmelšana plaukstā. Par pašfoto ar katru atrasto lietu varēja iegūt 1 punktu, bet par foto vai video, kas pierāda kāda uzdevuma izpildīšanu, varēja iegūt 3 punktus. Kopumā otrajā posmā bija 8 atrodamās dabas lietas un 2 uzdevumi, kas kopumā deva 14 punktus.

Lielākā daļa dalībnieku paveica pilnīgi visus uzdevumus, bet bija viens āķis – 2. posma plakātā pie bērzu sulas tecināšanas vietas bija redzams attēls ar vēl tekošu sulu, tādēļ tie, kas bija atraduši vēl tekošu bērza sulas vietu, par šo uzdevumu saņēma pilnu punktu, bet tie, kas bija atraduši jau aiztaisītu tecināšanas vietu, saņēma puspunktu. Vēl tekošu bērzu sulu un visas pārējās lietas izdevās atrast 4 dalībniekiem – Astrai Zaļkalnei, Baibai Matulei, Gunitai Tālbergai un Indrai Trofimovičai-, bet, kā jau nolikumā ir minēts, vienādu punktu skaitu gadījumā tiek skatīts noietu kilometru skaits, un to ar 10,42 noietajiem kilometriem paveica Baiba Matule, kas tādejādi arī kļuva par LU Brīvdienu foto orientēšanās otrā posma uzvarētāju.

Baibas komentārs: " Brīvdienu foto orientēšanās konkurss ir lieliski piemērota aktivitāte šī brīža situācijai, kad vienīgā iespēja izrauties no mājām ir došanās dabā. Tā kā man vienmēr tuva ir bijusi daba un sports, tad vēlmi piedalīties nemaz nebija jāmeklē. Turklāt tam visam pa vidu ir aizraujoša adrenalīna deva, meklējot norādītos objektus un izpildot uzdevumus. Vienreiz pat nācās aizbraukt uz citu pilsētu, lai atrastu nepieciešamo objektu. Arī manai ģimenei šī aktivitāte ir iepatikusies, tāpēc ar nepacietību gaidām nākošo konkursa posmu, kas atkal dos mums iespēju kopā paklejot pa vietām, kur līdz šim neesam bijuši."

Apsveicam Baibu un tiekamies jau nākamajā, trešajā posmā!

Nākamais posms jau pēc 2 nedēļām!

Dalīties