Šajās Lieldienu brīvdienās, no 10. līdz 13. aprīlī, norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra rīkotais “Brīvdienu foto orientēšanās” sacensību pirmais posms, kurā dalībniekiem bija iespēja meklēt dažādus dabā atrodamus objektus un pildīt dažādus uzdevumus, tādejādi krājot punktus un cīnoties par pirmo vietu un vērtīgām balvām no Latvijas Universitātes.

Sacensībās bija iespēja piedalities jebkuram interesentam, dodoties uz sev tuvāko mežu un mēģinot atrast konkrētas dabā atrodamas lietas un veikt konkrētus uzdevumus. Pirmajā posmā meklējamās lietas bija bebru sagrauzts koks, skudru pūznis, piepe, vizbulītes, dzeltens tauriņš, kamene un kāda ēdama dabas velte, bet veicamie uzdevumi bija uzrāpšanās kokā, upītes šķērsošana un uzkāpšana kalnā . Par pašfoto ar katru atrasto lietu varēja iegūt 1 punktu, bet par foto vai video, kas pierāda kāda uzdevuma izpildīšanu, varēja iegūt 3 punktus. Kopumā pirmajā uzdevumā bija 7 atrodamās dabas lietas un 3 uzdevumi, kas kopumā deva 16 punktus.

Lielākā daļa dalībnieku uzdevumu veica Lieldienās vai Otrajās Lieldienās, kad laiks nebija no tiem labākajiem, tāpēc šiem dalībniekiem izpildīt dažus uzdevumus, piemēram atrast taureni vai kameni, bija īpaši sarežģīti. Protams, viss nebija atkarīgs no laikapstākļiem, bet gan arī no izvēlētā meža. Vienā mežā skudru pūznis vai bebru sagrauzts koks ir ik pēc 200 metriem, bet citā ir jāiziet viss mežs, lai tos atrastu. Tas arī bija iemesls, kāpēc neviens no dalībniekiem nespēja atrast visas uzdotās lietas un izrauties līderos. Kopumā bija pieci dalībnieki, kuri spēja atrast sešas no septiņām lietām, kā arī izpildīt visus uzdevumus, kas nozīmēja tikai vienu – pirmajā posmā pieci dalībnieki ieņēma dalītu pirmo vietu. Pirmā posma dalītās pirmās vietas ieguvēji ir Gunārs Gailītis, Baiba Matule, Agnese Spustaka, Auce Mūrniece un Arta Ārsmeniece.

Kopumā visi dalībnieki bija ļoti priecīgi par iespēju aktīvi atpūsties dabā un izteica vēlmi piedalīties šādā pasākumā vēl kādu reizi.

Dalīties