Latvijas Universitātes basketbola komanda svētdien, 8.martā, aizvadīja mājas spēli tiekoties ar AVIS UTILITAS Rapla komandu. Saspringtā spēles galotnē tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 66:69. Rezultatīvākais spēlētājs bija Renārs Birkāns, kurš guva 14 punktus un 9 atlēkušās bumbas.

Spēles rezultātu atklāja Edvards Mežulis iemetot divpunktu metienu no Renāra Birkāna piespēles. Renāram Birkānam padevās 2+1 gājiens (5:0). Kārlis Žunda bija precīzs no soda metiena līnijas iemetot 2 punktus. Alberts Putāns iemeta 2 punktus, kas pretinieku komandai lika pieprasīt minūtes pārtraukumu, jo rezultāts bija 9:0. Minūtes pārtraukums deva rezultātu, jo Raplas komanda guva 6 punktus, kas lika pieprasīt minūtes pārtraukumu mūsu komandai. Pēc ilgāka pārtraukuma beidzot punktus izdevās gūt Latvijas Universitātei, kad precīzi bija Renārs Birkāns (2 punkti) un Rendijs Feikners (3 punkti), panākot rezultātu 14:10. Ar tālmetienu izcēlās Artis Arnītis, bet viesu komanda panāca izlīdzinājumu (17:17). Renārs Birkāns atzīmējās ar 2 precīziem soda metieniem, bet ceturtdaļas beigas produktīvākas padevās pretiniekiem, ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 19:25.

Otro ceturtdaļu ar trīspunktu metienu iesāka Alberts Putāns, bet Edvards Mežulis vispirms atzīmējās ar 1 precīzu soda metienu (23:29), mirkli vēlāk pievienojot vēl 2 punktus (25:31). Viesu komanda sasniedz savu lielāko pārsvaru spēlē 25:34, kas lika pieprasīt minūtes pārtraukumu Latvijas Universitātei. Atgriežoties no pārtraukuma ar diviem punktiem izcēlās Anrijs Miška, kā arī trīspunktu metienu realizēja Edvards Mežulis (30:34). Ilgāku laiku komandas punktus neguva, līdz Alberts Putāns atzīmējās ar vienu precīzu soda metienu.  Līdz perioda beigām bija atlikušas mazāk kā 2 minūtes un tika pieprasīts minūtes pārtraukums. Pēdējā uzbrukumā ar diviem punktiem atzīmējās Renārs Birkāns un lielajā pārtraukumā komandas devās ar rezultātu 33:40.

Pirmos punktus trešajā ceturtdaļā guva Rapla, panākot lielāko pārsvaru spēlē +10 (43:33). Pēc Renāra Birkāna piespēles 3 punktus guva Kārlis Žunda, kā arī vēl trīs punktus pievienoja Roberts Bērze (39:45). Rezultāts auga ļoti lēni līdz Anrijs Miška iemeta 2 soda metienus. Spēles turpinājumā Artis Arnītis bija precīzs no pustālā metiena (43:51), kā arī tālāk gan Anrijs Miška, gan Kārlis Žunda katrs atzīmējās ar 1 precīzu soda metienu. Alberts Putāns un Rendijs Feikners kopā atzīmējās ar 5 punktiem, ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu (50:55).

Ceturtās ceturtdaļas rezultātu pēc Kārļa Žundas piespēles atklāja Edvards Mežulis. Lieliski aizsardzībā nospēlēja Renārs Birkāns, kurš pārtvēra bumbu un Rendijs Feikners komandu pietuvināja līdz vienam precīzam tālmetienam (54:57). 4 punktus pēc kārtas guva viesi, kas atkal lika komandai sasaukt sapulci uz soliņa. Atgriežoties atpakaļ laukumā uzreiz ar trīs punktiem izcēlās Kārlis Žunda un Anrijs Miška realizēja abus soda metienus (59:61). Renārs Birkāns iemeta tālmetienu, kas komandai ļāva pietuvoties pavisam tuvu līdz neizšķirtam rezultātam uz tablo. Edvards Mežulis iemeta vienu soda metienu, panākot izlīdzinājumu, kā arī komandu izvirzīja vadībā, realizējot otro sodiņu. Trīs minūtes līdz spēles beigām Renārs Birkāns iemeta 2 punktus, taču tie arī bija Latvijas Universitātes komandas pēdējie punkti, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 66:69.

BK “Latvijas Universitāte”: R. Birkāns 14 (9ab.), E. Mežulis 11 (6ab., 5bm.), K. Žunda 9 (7ab.), R. Feikners 9, A. Putāns 8, A. Miška 7, A. Arnītis 5, R. Bērze 3, R. Avotiņš, A. Dambenieks, E. Ramza, G.K. Kampuss

Nākamo spēli komanda aizvadīs izbraukumā, tiekoties ar BK “Liepāja”, trešdien, 11.martā, plkst.19.30.

 

Dalīties