Noslēgušās vēl 4 LU basketbola līgas spēles un joprojām BVEF Veterāni notur līderpozīciju un pierāda, ka ir favorīti šajā turnīrā. Arī DF ir vareni apņēmīgi un joprojām turpina savu 5 spēļu uzvaru sēriju.

Pirmajā nedēļas spēlē spēkiem mērojās ĢZZF un BVEF komanda. Abas komandas spēli aizvadīja minimālā spēlētāju daudzumā – bez maiņām. Tas tomēr neliedza kvalitatīvi un agresīvi cīnīties komandām par uzvaru. Jau no spēles pirmajām sekundēm bija vērojams komandu entuziasms un cīņasspars. Abas bija ieradušās uzvarēt. Sākums veiksmīgāks padevās ĢZZF komandai, kas pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 17:7 vadību. BVEF otrajā ceturtdaļā bija saņēmušies, taču pārsvaru sadeldēt neizdevās un otrās ceturtdaļas rezultāts bija neizšķirts. BVEF komandai Viesturs Zariņš kārtīģi sasparoja savējos un arī pats rādīja piemēru – otrajā puslaikā demonstrēja labu aizsardzību un arī precīzu uzbrukumu, gūdams 13 punktus puslaikā. Ģeogrāfiem uzbrukums vairs nevedās un trešās ceturtdaļas izskaņā viņi bija priekšā vien ar minimālu pārsvaru. Nerealizējot savas iespējas, ģeogrāfi nespēja atslēgt BVEF aizsardzību, bet BVEF to izmantoja savā labā – tika gūti vairāki punkti ātrajos uzbrukumos un pacietīga spēle izskaņā ar precīzu trīspunktnieku Dzintara Brūvera un vēlāk Viestura Zariņa izpildījumā nesa uzvaru pēc lieliskas atspēlēšanās ar rezultātu 52:48. Rezultatīvākie – Viesturs Zariņš (28 punkti) un Magnuss Špude (15 punkti).

            Otrajā nedēļas spēlē sacentās JF un DF komandas. Ar kārtējo vareno spēli izcēlās Kristaps Brēmers, kurš komandu uz priekšu vilka jau no paša spēles sākuma. Viņš savas komandas labā guva pirmos astoņus punktus pēc kārtas. Pretiniekiem mačā bija arī savs līderis – Hugo Grūbe. Arī viņš savu komandu visiem spēkiem veda uz priekšu uzbrukumā. Īpašu varoņdarbu viņš paveica tieši otrajā ceturtdaļā, kad Hugo guva visus 11 komandas punktu. Tikmēr DF uzbruka ar labu precizitāti no distances un atrāvās, dodoties puslaikā ar +5. Viņu izrāviens turpinājās un trešajā ceturtdaļā viņi guva 18 punktus, uz kuriem JF atkal atbildēja tikai ar 11. DF kāpināja spēles tempu, punktus guva Kristiāns Ostvalds un Juris Veldre, arī Kristaps Brēmers joprojām bija precīzs no trīs punktu līnijas, bet JF nespēja būt tik precīzi un tikai Hugo Grūbe ar Ediju Vjaksi spēja gūt punktus pēdējā ceturksnī. Spēle noslēdžās ar DF uzvaru 54:70. Rezultatīvākie – Kristaps Brēmers (26 punkti) un Hugo Grūbe (28 punkti).

            Nākamajā dienā laukumā tikās abas līdervienības – Mācībspēki un BVEF Veterāni. Abām komandām bija jācīnās par spīti līderu prombūtnei, taču tas neliedza abām vienībām būt konkurētspējīgām un rādīt kvalitatīvu sniegumu. Rezultātu atklāja Rainers Kalniņš. Pēc tam precīzi bija Ermīns Trokša un Armands Omuls, bet zibenīgu atbildi deva Edmunds Mekers un Gunārs Gailītis. Pēcāk sekoja Gunta Endzela precīzais tālmetiens un komandas atradās cieši blakus. Ne viena, ne otra komanda nespēja atrauties vairāk par 6 punktiem. Pirmos 19 punktus veterāniem atnesa tieši pieminētā trijotne, bet Mācībspēku sastāvs rotēja un aktivizējās Dāvis Tomiņš, kurš pēc lieliskas aizsardzības guva 6 punktus ātrajos uzbrukumos pēc kārtas. Vēlāk 4 punktus pēc kārtas guva Gunārs Gailītis, 2 pievienoja Guntis Endzels un atkal 4 Gunārs Gailītis. Mācībspēki bija atkoduši veterānu aizsardzību, bet to pašu bija izdarījuši arī pretinieki. Abas komandas prata gūt punktus, bet aizsardzībā nespēja apturēt uzbrucējus. Tomēr ceturtajā ceturtdaļā dominēja aizsardzība. Svarīga bija piezīmju situācija, lai izvairītos no piezīmju normas, kas labi padevās Mācībspēkiem. Veterāni arī bija pietiekami precīzi un ar muļķīgām kļūdām aizsardzībā neizcēlās, bet vājās vietas atrada Gunārs Gailītis, bet svarīgākajos momentos nekļūdīgs bija Guntis Endzels. Spēles pēdējā minūtē vadībā atradās Veterāni ar rezultātu 61:59. Bet tieši Endzels ar trīspunktnieku izvirzīja vadībā savu komandu. Viņa kontā 8 no pēdējiem 11 komandas punktiem. Veterāni pēc minūtes pārtraukuma arī guva trīs ārkārtīgi svarīgus punktus – precīzs no stūra bija Artūrs Kronentāls. Nu jau minūti pieprasīja Mācībspēki, kuri izspēlēja līdz brīvam metienam un to realizēja Jānis Uiska. Pretinieki nepalika atbildi parādā – pēdējās sekundēs bumbu savās rokās ņēma Rainers Kalniņš, kurš izprovocēja pretinieku uz noteikumu pārkāpumu un realizēja abus soda metienus, bet pēc tiem Mācībspēki punktus neguva un uzvaru izcīnīja Veterāni. Rezultatīvākie – Armands Omuls (18 punkti) un Gunārs Gailītis ar Gunti Endzelu (17 un 15 punkti).

            Noslēdzošajā spēlē tikās DF ar ĢZZF. Abām komandām tā bija otrā spēle divās dienās un svarīga bija fiziskā sagatavotība un spēlētāju skaits. DF sāka strauji un neapstājās – uzbrukumā precīzi trīspunktnieki cits pēc cita un 4 ātrie uzbrukumi pirmajā ceturtdaļā. ĢZZF cerību ieviesa Magnuss Špude, kurš pirmajā ceturtdaļā realizēja trīs tālmetienus, taču DF nesatraucās un turpināja savu spēles gaitu. Kristaps Brēmers ar Kriatiānu Ostvaldu piebēra pilnu pretinieku grozu, kamēr ĢZZF ar pūlēm guva punktu pa punktam. Pārsvars tikai palielinājās un jau puslaikā likās, ka atlicis tikai noskaidrot, ar kādu rezultātu uzvarēs DF. Tomēr ĢZZF padomā bija kas cits. Viņi prata atspēlēt 16 punktu deficītu līdz 4 punktiem, taču Kristaps Brēmers sasparojās un guva savas komandas labā 7 punktus trešās ceturtdaļās noslēgumā un neatstāja vairs cerības ĢZZF komandai. Turpinājumā precīzs bija arī Rainers Knīss un mačs noslēdzās ar rezultātu 58:74. Rezultatīvākie – Kristiāns Ostvalds (24 punkti) un Magnuss Špude (22 punkti).

            Arī šonedēļ turpinām turnīra izspēli! Uz tikšanos!

Dalīties