Sestdien, 29. aprīlī, Jelgavā norisinājās Latvijas Universiāde badmintonā. Latvijas Universitātes komanda, kuru pārstāvēja Liāna Lenceviča, Paula Anna Koškina, Artūrs Ķelpe, Emīls Mazais un ERASMUS students Wulf Harder, izcīnīja 2. vietu gan vīriešu, gan sieviešu kopvērtējumā.

Turnīrs sākās ar dubultspēlēm. Vīriešu dubultspēlēs Latvijas Universitāti pārstāvēja Artūra Ķelpes un Emīla Mazā duets. Dubulstspēlēs mūsu puiši aizvadīja 3 cīņas, pretiniekiem piekāpjoties tikai fināla mačā un izcīnot 2. vietu.

Sieviešu dubultspēlēs Latvijas Universitāti pārstāvēja Liānas Lencevičas un Paulas Annas Koškinas duets. Dubultspēlēs mūsu meitenes aizvadīja 2 spēles un abas uzvarēja - pirmajā spēlē uzvara tika izcīnīta 2 setos, bet otrajā spēlē 3 setos - , tādejādi izcīnot 1. vietu.

Mazliet vēlāk tika aizvadītas jaukto pāru dubultspēles. Jauktajos pāros Latvijas Universitāti pārstāvēja Liāna Lenceviča kopā ar Artūru Ķelpi un Paula Anna Koškina kopā ar Emīlu Mazo. Paula ar Emīlu uzvarēja vienu no trim spēlēm, izcīnot 4. vietu, bet Liāna ar Artūru pretiniekiem piekāpās tikai finālā, turklāt ļoti sīvā cīņā(21-18, 23-25, 18-21), un izcīnīja 2. vietu.

Pēc dubultspēlēm sākās vienspēles, kurās piedalījās visi pirms tam nosauktie Latvijas Universitātes dalībnieki. No Latvijas Universitātes augstākās vietas vienspēlēs ieguva Liāna Lenceviča un Artūrs Ķelpe. Liāna uzvarēja visas 3 spēles un izcīnīja 1. vietu, bet Artūrs uzvarēja 3 no 4 spēlēm, finālā pretiniekam piekāpjoties 3 setos, un izcīnīja 2. vietu.

Kopvērtējumā Latvijas Universitātes komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē ierindojās augstajā 2. vietā.

Visi Latvijas Universitātes pārstāvji Latvijas Universiādē piedalījās pirmo reizi, tāpēc šis turnīrs viņiem bija vēl vairāk nozīmīgs un par uzvarām bija vēl lielāks gandarījums un prieks. To var noprast arī pēc viņu komentāriem.

Ļoti apmierināts par savu veikumu turnīrā bja Artūrs Ķelpe, kurš Latvijas Universiādē izcīnīja trīs otrās vietas: “Pirmais starts Latvijas Universiādē bija ļoti sekmīgs, un, lai gan, protams, vienmēr var labāk, esmu super gandarīts par iegūtajām 3 otrajām vietām. Paldies organizatoriem par labi novadīto turnīru, paldies maniem cīņu biedriem, kā arī Latvijas Universitātei par atbalstu!”

Atzinīgi par turnīru izteicās arī Latvijas Universitātes komandas kapteine Liāna Lenceviča, kura turnīrā izcīnīja divas pirmās vietas un vienu otro vietu: “Pamatojoties uz bagātīgo sacensību pieredzi, manā skatījumā Latvijas 30. Universiāde badmintonā noritēja visai veiksmīgi. Latvijas Universitātes komanda bija pozitīvi noskaņota un mērķtiecīgi skatījās uz uzvaru. Kādam izdevās labāk, citam vēl jāpiestrādā. Atmosfēra bija lieliska, jo, kā izrādījās universitāšu studenti ir ļoti draudzīgi, neskatoties uz konkurenci laukumā. Diena izdevās pozitīva un emocijām bagāta. Ceru, ka arī turpmāk varēsim godpilni pārstāvēt Latvijas Universitāti.”

Apsveicam mūsu sportistus ar augstiem sasniegumiem un novēlam veiksmi arī turpmākajos turnīros!

Nākamreiz Latvijas Universitātes vārds badmintona sakarā tiks piesaukts pavisam drīz, kad tiks atklāta EHR Latvijas augstskolu badmintona līga. Tas būs badmintona komandu turnīrs vairāku mēnešu garumā, augstskolu komandām tiekoties katrai ar katru savos ierastajos treniņu laikos, spēlējot Badminton 100 formātā. Šajā turnīrā Latvijas Universitāti pārstāvēs LU studenti - Liāna Lenceviča, Kitija Kristiāna Berga, Paula Anna Koškina, Artūrs Ķelpe, Emīls Mazais -, LU absolventi - Viesturs Bajārs un Roberts Lauris - un pieaicinātā spēlētāja Kristīne Šefere.

Dalīties