Pagājušajā nedēļā sākās otrais aplis LU basketbola līgā, kuras laikā norisinājās četras spēles. Laukumos tikās Mācībspēki, DF, BVEF, ĶF, JF un PPMF.

Jau pirmā spēle otrajā aplī radīja pārstiegumu – DF pārspēja Mācībspēku komandu. Mācībspēkiem rezultātu atklāja Ivars Strencis, kurš vēlāk kopā ar Edgaru Grigorjevu savai komandai guva 10 punktus pēc kārtas. Viņus ar 3 punktiem papildināja Dāvis Tomiņš, bet turpinājumā atkal 14 punkti tieši no Edgara un Ivara dueta. Tikmēr DF rindās rezultatīvi iesāka Rūdolfs Vītols un Kristiāns Ostvalds. Trīs punktus DF komandai pievienoja arī Juris Veldre un Kristaps Brēmers. Pēc tam DF uzbrukumā guva vairākus trīs punktu metienus pēc kārtas, Edgars Grigorjevs centās atbildēt ar vairākiem aktīviem caurgājieniem, taču ar to nebija gana un DF turpināja atrauties, kas sekmējās uzvarā ar rezultātu 87:69.

Rezultatīvākais Mācībspēkiem bija Edgars Grigorjevs ar 36 punktiem, bet DF rindās Kristiāns Ostvalds ar 28 punktiem un Kristaps Brēmers ar 26 punktiem.

Otrajā spēļu dienā spēlēja JF ar ĶF un PPMF ar BVEF. Pirmajā spēlē abas komandas turējās cieši līdzās, kaut arī pēc pirmās ceturtdaļas juristi izrāvās vadībā ar 19:10. Tomēr spēles gaita neliecināja par tādu pārspēku. Otrā ceturtdaļa noslēdzās ar 10 punktu vadību JF, kuru nodrošināja Kristapa Kalves četri trīspunktu metieni, bet ĶF demonstrēja pacietīgu un labu sniegumu aizsardzībā, kam agri vai vēlu bija jādod rezultāts. Tas notika trešajā ceturtdaļā, kad Dāvis Garančs ar atlētiskiem caurgājieniem guva punktus no groza apakšas, bet aizsardzībā pret juristiem lieliski strādāja ķīmiķu aizsardzība. Ceturtā ceturtdaļa bija no svara abām komandām, arī juristi to saprasta, tāpēc uzbrukumā bija jāaktivizējas. Tas arī notika, un Sandis Antoms guva fundamentālus grozus no pustālās distances, kā arī realizēja piecus no sešiem svarīgajiem soda metieniem spēles beigās, kas sekmēja JF uzvaru. Gala rezultāts 63:55.

Rezutatīvākie spēlētāji – Kristaps Kalve (22 punkti), Sandis Antoms (16 punkti) un Dāvis Garančs (28 punkti).

Nākamajā spēlē tikās PPMF un BVEF. Spēle aizritēja ļoti mierīgā gaisotnē, kā arī tika ārkārtīgi daudz uzbrukts no tālmetienu līnijas. Pirmajā ceturtdaļā grozu nespēja atslēgt PPMF komanda, kuri guva tikai 8 punktus, bet BVEF jau bija sametuši 18 punktus. Turpinājumā tas mainījās, PPMF guva vairākus bezatbildes grozus un puslaikā devās ar 24:29. Galvenie notikumi norisinājās trešajā un ceturtajā ceturtdaļā. Trešās sākumā PPMF veica izrāvienu – savai komandai 14 punktus pēc kārtas guva Reinis Zvejs un Miks Pureniņš, bet BVEF tikmēr bija guvuši tikai 5 punktus. Tomēr Viestura Zariņa sniegums noturēja vadībā viņa komandu un uz mazo pārtraukumu devās ar 7 punktu pārsvaru (49:42). Jau atkal Viesturs Zariņš guva svarīgus punktus – divi trīs punktu metieni un labas darbības aizsardzībā ļāva veikt pēdējo izrāvienu spēlē, Otto Ašmanis pievienoja vēl 5 punktus, kas bija galējais, lai notiektu uzvarētāju šajā spēlē. PPMF labā no komandas 12 punktiem ceturtajā ceturtdaļā guva Miks Pureniņš. Galā BVEF svinēja uzvaru ar rezultātu 70:54.

Rezultatīvākie PPMF komandā – Miks Pureniņš (22 punkti) un Reinis Zvejs (15 punkti), bet BVEF komandā Viesturs Zariņš (29 punkti).

Noslēdzošajā nedēļas spēlē spēkiem mērojās Mācībspēki ar BVEF. BVEF tā bija otrā spēle divās dienās, tāpēc zināmas priekšrocības bija tieši Mācībspēkiem. Tomēr, kā atzina BVEF spēlētāji, tas neesot šķērslis, jo ir mazliet vieglāk adaptēties nekā pēc nedēļas ilgas pauzes. Spēles sākums liecināja, ka tiešām BVEF komanda ir labi iespēlējusies iepriekšējā dienā, jo pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts neliecināja, ka Mācībspēkiem ies tik viegli. Ātri vien šis priekšstats mainījās – punktus Mācībspēkiem straujā tempā guva Uģis Bisenieks, Edgars Grigorjevs un Daniels Peičs. BVEF nevarēja ne tuvu atbildēt ar to pašu un otrajā ceturtdaļā guva tikai 9 punktus. Mācībspēkiem precīzs bija arī Guntis Endzels un Kalvis Kazaks un puslaikā Mācībspēki atradās drošā vadībā 44:24. Trešajā ceturtdaļā Mācībspēkiem uguņoja Edgars Grigorjevs, kurš guva 11 no 18 komandas punktiem, bet Mācībspēku aizsardzība bija gandrīz neatlaužama – BVEF guva tikai 8 punktus ceturtdaļā. Līdzīgi turpinājās ceturtā ceturtdaļa, kurā visus 7 BVEF punktus guva Viesturs Zariņš, bet Mācībspēku rindās punktus guva seši no septiņiem komandas spēlētājiem. Galā Mācībspēki apspēlēja BVEF komandu ar rezultātu 85:39.

Rezultatīvākie spēlētāji – Edgars Grigorjevs (41 punkts) un Viesturs Zariņš (19 punkti).

Šonedēļ atkal ir divas spēļu dienas, kad tiks aizvadītas 5 spēles, kurās spēlēs visas astoņas komandas.

Uz tikšanos spēļu laukumos!

Dalīties