Otrdien, 18. februārī, 15 kilometru distancē Pasaules čempionātā biatlonā piedalījās arī Latvijas Universitātes studente Ieva Pūce.

“Šis ir mans pirmais pieaugušo Pasaules čempionāts biatlonā. Tas norisinājās Itālijā, Antholcā. Jāsaka, ka jau pirmajās dienās ierodoties šeit, skats bija vienkārši grandiozs. Varēja redzēt, ka organizatori ir kārtīgi pacentušies - par to liecināja visas būves apkārt stadionam un tas, kā faniem būs jārīkojas, lai nokļūtu sacensību vietā.
Antholcā biju bijusi tikai vienu reizi, kad divus gadus atpakaļ šeit aizvadīju nometni, tāpēc zināju, ka šī vieta ir īpaši viltīga, jo trase atrodas 1700 metrus virs jūras līmeņa, kas to padara par vienu no grūtākajām sacensību vietām. Sākotnēji aizvadījām dažus treniņus, un dienu pirms jauktās stafetes norisinājās atklāšanas ceremonija, uz kuru  brauca arī mūsu komanda. Tiešām lieliskas sajūtas, ejot uz skatuves un reprezentējot savu valsti milzīga pūļa priekšā. Reizē tāds kā maza bērna prieks un satraukums,” pauda Ieva Pūce pēc debijas Pasaules čempionātā biatlonā pieaugušajiem.

Par savu pirmo startu 15 km distancē: “Savu pirmo startu aizvadīju otrdien, 18. februārī. Tas bija arī mans pirmais 15 km individuālais starts, ko līdz šim biju braukusi. Lai gan 6 sodi 4 šautuvēs rezultātu tabulā ļāva ierindoties 93. vietā, tāpat esmu priecīga par to darbu, ko atdevu trasē, jo, iebraucot finišā, nebija domu, ka esmu sevi pataupījusi.”
“Ja runā par laikapstākļiem, tad ar tiem mums ir ļoti paveicies, gandrīz katru dienu spīd saule, kas šo čempionātu padara vēl neaizmirstamāku, jo fani, mūzika trasē un sacensību gars rada neaizmirstamu atmosfēru. Šo noteikti es atcerēšos uz visu mūžu.” noslēgumā sportiste dalījās ar emocijām par piedzīvoto.

Pasaules čempionata biatlonā rezultāti pieejami šeit.

Dalīties