Trešdien, 5. februārī, tika aizvadīta 2020.gada Latvijas Universitātes basketbola līgas zvaigžņu spēle, kurā piedalījās kapteiņu Reta Ralfa Zilgmes un Armanda Omula izvēlētās komandas.

Spēlē savu labāko pusi parādīja teju ikviens - kapteinis Rets uguņoja no tālās distances un izaicināja pret sevi ikvienu pretinieku, turpretī Armands izcēlās ar lielisku komandas spēli, iesaistot visus spēlētājus un izmantojot katra labākās specialitātes laukumā.

Reta komandā spēlēja Andžs Korps, Edgars Grigorjevs, Magnuss Špude, Dāvis Garančs, Miks Pureniņš, Viesturs Zariņš, Matīss Seipulāns, Matīss Mamedovs, Hugo Grūbe.

Armanda komandu pārstāvēja Ričards Melderis, Rihards Mālmanis, Kristaps Brēmers, Edmunds Mekers, Miks Cepure, Kristaps Kalve, Kārlis Liepa, Pēteris Priekulis, Dzintars Brūvers

Spēle iesākās ļoti rezultatīvi, laukumā uguņoja abas komandas, taču neviena arī neļāva pretiniekiem nokļūt pārāk lielā komforta zonā - labu aizsardzību demonstrēja gan Ričards Melderis no Armanda komandas, gan arī Edgars Grigorjevs no Reta komandas. Tomēr uzbrukums šajā spēlē ņēma virsroku, to Armanda komandai visvairāk nodrošināja Edmunds Mekers, būdams precīzs metru no trīs punktu līnijas arī ceturtdaļas pēdējā sekundē pāri aizsarga rokām. 

Otrajā ceturtdaļā izrāvienu veica Armanda komanda – Edmunds Mekers no tālās distances raidīja vienu metienu pēc otra, ar slam-dunk izcēlās Rihards Mālmanis un arī pārējie biedri veica savu pienesumu. Arī Reta komanda rādīja cienījamas darbības uzbrukumā – Ričards Melderis demonstrēja savas dribla prasmes, Edgars Grigorjevs un Rets atdeva vairākas elegantas piespēles, bumbu grozā no augšas trieca Andžs Korps.

Puslaikā komandām tika dota neliela atelpa un tika noskaidroti meistarīgākie un precīzākie līgas spēlētāji. Trīspunktu metienu konkursā piedalījās Edmunds Mekers, Armands Omuls, Artūrs Kronentāls, Kristaps Kalve, Viesturs Zariņš, Magnuss Špude, Miks Cepure, Miks Pureniņš. Pēc pirmās kārtas rezultāti bija ļoti blīvi. Finālam ar 12, 11 un 11 punktiem kvalificējās Matīss Mamedovs, Artūrs Kronentāls un Armands Omuls. Finālā ar absolūti labāko rezultātu – 21 punktu, konkursā triumfēja Matīss Mamedovs.

Meistarības konkursā sacentās Edgars Grigorjevs, Rets Ralfs Zilgme, Ričards Melderis, Dzintars Brūvers, Dmitrijs Bondars, Dāvis Garančs, Kristaps Brēmers un Hugo Grūbe. Meistarības trasi, kurā iekļauts tika dribla, piespēles un metiena vingrinājums kā arī trīs punktu metiens, visātrāk veica Hugo Grūbe, bet finālam kvalificējās arī Kristaps Brēmers, Rets Ralfs Zilgme un Dmitrijs Bondars. Finālā, kur spēlētāji sacentās reizē pa diviem, bija jāveic metiens no groza apakšas, jāizdriblē caur konusiem, jābūt precīzam no soda metiena atzīmes un trīs punktu līnijas, tikās Kristaps Brēmers pret Hugo Grūbi un Rets Ralfs Zilgme pret Dmitriju Bondaru. Veiksmīgāki bija Kristaps un Rets, taču finālā mazliet precīzāks bija Kristaps Brēmers, izcīnot uzvaru visa konkursā.

Pēc abiem konkursiem atsākās pati spēle, kur jau brīvākā atmosfērā turpināja spēlēt abas komandas, jo Armanda komanda bija atrāvusies par 20 punktiem. Tomēr joprojām starp spēlētājiem saglabājās vēlme sevi pierādīt. Pēc meistarības konkursa arī laukumā aktīvi darbojās Kristaps Brēmers un Edmunds Mekers, kurš nemeta garām grozam. Komandas sacentās ne vien rezultātā uz tablo, bet arī asprātīgākās darbībās laukumā. Tika izpildīti metieni no centra, piemānīti aizsargi, iesaistīti tiesneši.

Ceturtajā ceturtdaļā šķita, ka spēles liktenis jau ir izlemts, spēlētāji joprojām labā noskaņojumā cīnījās, bet Reta komanda tuvāk par 20 punktu atstarpi netika. Un tomēr beigu pavērsiens ļāva pēdējo trīs minūšu laikā sadeldēt pārsvaru līdz divu metienu attālumam, bet laika bija par maz, un spēlē uzvaru izcīnīja Armanda Omula vadītā komanda ar rezultātu 103:97.

Uzvarētāju komandas kapteiņa Armanda komentārs pēc spēles: “Pasākums bija izdevies - viegla, draudzīga atmosfēra, spēlējot basketbolu ar līgas labākajiem spēlētājiem. Beidzot bija iespēja labāk iepazīt arī citu komandu līderus, redzēt, ko kopīgiem spēkiem iespējams paveikt. Paralēli spēlei un konkursos varēja noskaidrot, kuri līgā izceļas ar tālmetienu precizitāti un kuri vislabāk pārvalda bumbu. Neskatoties uz spēles un konkursu rezultātiem, visi bija priecīgi un apmierināti ar pasākumu, jo tika aizvadīts aktīvs trešdienas vakars superīgā kompānijā, darot iemīļoto lietu. Paldies organizatoriem, spēlētājiem un atbalstītājiem!”

Kapteinis Rets par spēli arī izteicās atzinīgus vārdus: “Šogad spēle bija daudz interesantāka, salīdzinot ar pagājušo gadu, sākot ar spēlētāju izsaukšanu, skatītāju konkursiem, spēlētāju konkursiem un citādām interesantām aktivitātēm! Spēle bija interesanta un ļoti rezultatīva, laba iespēja iepazīt citus spēlētājus un pavadīt laiku savādākā atmosfērā, liels paldies arī skatītājiem, kas atbalstīja!”

Par spēles vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Edmunds Mekers, kura kontā 26 punkti. Pēc spēles Edmunds akcentēja, ka, viņaprāt, ir daudz interesantāk, ja spēlētāji tiek izvēlēti pēc kapteiņu ieskatiem nevis balstoties uz balsojumu vai kā citādi: “Pasākums ļoti labi noorganizēts, ļoti patika dalībnieku izvēles kārtība, kā arī tas, ka katras komandas spēlētāji tika izvēlēti ar drafta palīdzību. Spēles gaita interesanta, patika, ka bija konkursi, kuros piedalījās ne vien spēlētāji, bet arī skatītāji. Spēles lokācija daudz labāka, salīdzinot ar iepriekšējo gadu - jaunā vieta radīja lielāku komandas garu un kopumā labāku atmosfēru. Paldies organizatoriem, tiesnešiem, kā arī skatītājiem un komandas biedriem, kuri veidoja skaļu un pozitīvu atmosfēru vakara gaitā.”

Liels paldies visiem spēlētājiem un skatītājiem par dalību, labas atmosfēras veidošanu un tik izdevušos pasākumu!

Jau 10. februārī līgā atsāksies spēles, koamandām noslēdzot 1. apli, bet 12. februārī sāksies turnīra 2. aplis, pēc kura tiks izspēlētas izslēgšanas spēles, kurās arī tiks noskaidrotas labākās komandas un kura komanda šogad varēs virs galvas celt čempionu kausu! Uz tikšanos spēlēs!

 

 

Dalīties