Svētdien, 2. februārī, Ķekavā tika aizvadīts Latvijas čempionāts badmintonā, kurā dubultspēļu klasē piedalījās Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes 1. kursa studente Liāna Lencēviča.

Dubultspēļu turnīrā sievietēm piedalījās 13 komandas. Vienā no tām bija Liāna Lencēviča un viņas pāriniece Jekaterina Romanova, kuras ikdienā spēlē Siguldas badmintona komandā. Turnīrs sākās ar pirmo kārtu, kurā tika noskaidrotas 8 labākās komandas, kuras turpinās cīņu ceturtdaļfinālā. Liānai un Jekaterinai pirmajā kārtā nebija jāpiedalās, kas palīdzēja taupīt spēkus nākamajām kārtām.

Ceturtdaļfinālā Latvijas Universitātes studente kopā ar savu pārinieci tikās ar Rīgas komandu pārstāvēm Terēzi Balodi un Inesi Preinbergu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru 2 setos ar rezultātu 21:6 un 21:11.

Pusfinālā Liāna un Jekaterina tikās pret valmierieti Unu Bergu un rīdzinieci Diānu Stogniju. Arī pusfinālā tika izcīnīta droša uzvara 2 setos ar rezultātu 21:16 un 21:13.

Finālā Liānai un Jekaterinai stājās pretī rīdzinieces Ieva Pope un Kristīne Šefere. Fināls solījās būt saspringts, jo arī šīm meitenēm  1. kārtā nebija jāspēlē, kā arī pirmās 2 pretinieku komandas tika uzvarētas 2 setos. Un tā arī bija. Finālā tika aizvadīti 3 saspringti seti, bet tik un tā Latvijas Universitātes studente Liāna Lencēviča kopā ar savu pārinieci Jekaterinu Romanovu izcīnīja uzvaru un otro gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempionēm badmintona dubultspēlēs.

Dalīties