Latvijas vīriešu florbola izlase piektdien Liepājā noslēdza Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru, izcīnot trešo uzvaru trīs spēlēs un tiekot pie ceļazīmes uz Pasaules čempionāta finālturnīru. Izlasei lielu pienesumu deva arī Latvijas Universitātes studenti, uzbrucējs Rolands Kovaļevskis un aizsargs Kārlis Jānis Petrovskis.

Turnīru Latvijas vīriešu florbola izlase sāka ar graujošu uzvaru, priekšsacīkšu F grupas pirmajā mačā ar 17:0 (7:0, 8:0, 2:0) sagraujot Francijas valstsvienību. Šajā spēlē Rolands Kovaļevskis izcēlās ar 2 vārtu guvumiem.

Turpinājumā Latvijas izlase tikās ar Austrijas izlasi, un arī otrajā mačā rezultāts bija graujošs. Austrijas izlase tika sakauta ar rezultātu 10:1. Rolands Kovaļevskis pret Austriju izcēlās ar 1 vārtiem un 1 rezultatīvu piespēli.

Pēc diviem mačiem pa četriem punktiem bija sakrājušas gan Latvija, gan Vācija, Francijas un Austrijas izlases atstājot bešā. Tas nozīmēja, ka pēdējā spēle, pret Vācijas izlasi, bija izšķirošā.

Latvijas izlases pārstāvji uz izšķirošo spēli iznāca ar pārliecību un spēles sestajā minūtē guva pirmos vārtus, bet vēl pēc sešām minūtēm jau otros vārtus. Otrajā trešdaļā Latvijas izlase guva 2 vārtus, bet vienus arī ielaida, otro trešdaļu noslēdzot ar rezultātu 4:1. Uz labas nots mājinieki sāka arī trešo trešdaļu, kuras 17.sekundē Rolands Kovaļevskis panāca 5:1. Spēlē Latvijas izlase guva panākumu ar 6:1, izcīnot ceļazīmi uz finālturnīru.

Dalīties