Nedēļas nogalē Latvijas Universitātes students un bobslejists Dāvis Spriņģis piedalījās Pasaules kausa posmā Insbrukas trasē, startējot gan divnieku, gan četrinieku ekipāžās.

Sestdien, 18. janvārī, starti notika divnieku ekipāžām, kur Dāvis Spriņģis startēja kopā ar pilotu Ralfu Bērziņu. Pirmajā braucienā divnieku ekipāžā uzrādītais laiks – 52.45 sekundes, kas braucienā deva 11. vietu. Otrajā braucienā uzrādītais laiks 52.68 sekundes, kas deva 11. laiku arī 2. Braucienā braucienā, bet kopsummā komandai dalītā 10. vieta ar laiku 1:45.13.

Dāvis Spriņģis: “Sacensības uzsākām labi, ar atkārtotu ātrāko starta laiku, bet trasē dažas kļūdiņas un 11 laiks pēc pirmā brauciena. Otrajā startā otrais ātrākais laiks un arī 11 vieta braucienā, kas deva 10 laiku kopsumā. Liels prieks, ka esam ar Ralfu diezgan labā fiziskā formā, varam sākt konkurēt ar nopietnām komandām.”

 

Svētdien, 19. janvārī, norisinājās četrinieku ekipāžu sacensības bobslejā, kur Dāvis Spriņģis startēja kopā ar Ralfu Bērziņu (pilots), Edgaru Nemmi un Edgaru Pirogu. Komanda pirmajā braucienā uzrādīja laiku 51.69 sekundes, kas deva 18. braucienu laikā, bet otrajā braucienā 51.84 sekundes, kas braucienā bija 20. labākais laiks. Kopsummā komandai 20. vieta.

Dāvis Spriņģis: “abos braucienos septītie starta ieskrējieni, bet sasēšanās neizdevās kvalitatīvas un trasē arī kļūdas līdz ar to 20 vieta. Iespējams arī slidu izvēle nebīja labākā. “

Dalīties