Nedēļas nogalē Latvijas Universitātes students un bobslejists Dāvis Spriņģis piedalījās Pasaules kausa posmā Laplaņas trasē, startējot gan divnieku, gan četrinieku ekipāžās.

Sestdien, 11. janvārī, starti notika divnieku ekipāžām, kur Dāvis Spriņģis startēja kopā ar pilotu Ralfu Bērziņu. Pirmajā braucienā divnieku ekipāžā uzrādītais laiks – 59.57 sekundes, kas braucienā deva 8. vietu. Otrajā braucienā uzrādītais laiks 59.97 sekundes, kas deva 13. laiku braucienā, bet kopsummā komandai 10. vieta ar laiku 1:59.54.

Dāvis Spriņģis: “Nedēļas nogalē aizvadīju Pasaules kausa posmus divniekos un četriniekos. Divniekos sestais un ceturtais labākais starta ieskrējiens, finišā astotais un trīspadsmitais laiks. Kopā 10. vieta kopvērtējumā.”

 

Svētdien, 12. janvārī, norisinājās četrinieku ekipāžu sacensības bobslejā, kur Dāvis Spriņģis startēja kopā ar Ralfu Bērziņu (pilots), Edgaru Nemmi un Edgaru Pirogu. Komanda pirmajā braucienā uzrādīja laiku 58.60 sekundes, kas deva 13. braucienu laikā, bet otrajā braucienā 58.65 sekundes, kas braucienā bija 12. labākais laiks. Kopsummā komandai 13. vieta.

Dāvis Spriņģis: “Četriniekos devītais un septītais starta laiks, finišā divpadsmitais un trīspadsmitais laiks. Kopsummā 13. vieta. Aizvadījām diezgan labu nedēļas nogali. Salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām ir redzams progress. Turpināsim strādāt, lai turpinātu gatavoties Pasaules čempionātam.”

 

Nākamie starti komandai paredzēti jau svētdien, 19. janvārī, kad sacensības notiks Austrijā, Insbrukas trasē.

Dalīties