Šā gada 20. un 21. decembrī norisinājās ikgadējā Latvijas Universitātes basketbola sistēmas organizētā Attīstības nometne. Šogad nometne norisinājās sporta bāzē “Ķeizarmežs”.

Attīstības nometne norisinājās piektdien un sestdien (20. un 21. decembrī), kur divu dienu garumā jaunie basketbolisti aizvadīja gan treniņus Latvijas Universitātes basketbola sistēmas treneru vadībā, gan arī apmeklēja interesantas lekcijas, piemēram, pludmales volejbolista Mārtiņa Pļaviņa vadībā, kā arī otrajā dienā noklausījās lekciju no fizioterapeita un fiziskās sagatavotības trenera Ivara Ikstena. Tāpat basketbolistiem tika pastāstīts par iespēju veidot duālo karjeru - paralēli basketbola spēlēšanai apvienot to arī ar studijām augstskolā.

Šo divu dienu garumā nometnē kopā piedalījās 24 jaunie basketbolisti no dažādām sporta skolām.

Attīstības nometnes galvenais treneris sniedza komentāru par nometnes gaitu: “Visu treneru un vadības noslogotības dēļ, nometne tika organizēta nelielā steigā, bet jau uz iepriekšējo gadu iestrādes pamata nedomāju, ka no tā zaudēja nometnes kvalitāte. Par ieguvumu varu minēt nometnes rīkošanu Ķeizarmežā - patreizēja Latvijas Universitātes treniņu pamat bāzē. Spēlētājiem starp treniņiem un lekcijām bija labākas iespējas atpūsties un sagatavoties turpat uz vietas nākamajām nodarbībām. Šogad sistemātiski piedalījās arī Latvijas Universitātes otrās komandas jeb LU/BS Rīga spēlētāji, ko noteikti bija interesanti redzēt un salīdzināt savu varējumu gan spēlētājiem, gan treneriem.”

Par to, uz ko bija likti uzsvari Edijs Šlesers min: “Nometnē strādājot gan pie individuālām lietām, gan pie fiziskās sagatavotības, gan ļaujot dalībniekiem arī nedaudz uzspēlēt basketbolu, bija interesanti novērtēt katra dalībnieka spējas. Ceru, ka arī katrs nometnes dalībnieks kaut ko jaunu iemācījās gan no treniņos darīta, gan lekcijas redzētā un dzirdētā!”

Latvijas Universitātes basketbola sistēmas vārdā sakām paldies ikvienam, kurš piedalījās Attīstības nometnē 2019 un ceram, ka iegūtā informācija noderēs nākotnē!

Dalīties