Aizvadītajā nedēļā kā ierasts tika aizvadītas divas spēles LU basketbola līgā, kur šoreiz spēlēja Mācībspēki pret PPMF, bet BVEF Veterāni laukumā tikās ar ĶF.

Pirmo spēli trešdien aizvadīja Mācībspēki un PPMF. Spēles rezultātu atklāja Kalvis Kazaks, kurš bija precīzs no pustālās distances. Sekmīgu uzbrukumu Mācībspēkiem turpināja veidot Edgars Grigorjevs, taču pēc tam uzbrukumā precīzi bija Gunārs Gailītis un atkārtoti Kalvis Kazaks. PPMF spēli aizvadīja novājinātā piecu spēlētāju sastāvā, bet apņēmības pilns bija Edvards Krukovskis, kurš īsā laikā realizēja divus trīs punktu metienus pirmajā ceturtdaļā. Turpinājumā neapturams bija Edmunds Mekers, realizēdams trīs trīspunktniekus pēc kārtas no dažādākajām situācijām. Tas arī salauza PPMF aizsardzību un puslaikā Mācībspēku pārsvars bija 15 punkti (42:27). Otrajā puslaikā sekmīgu uzbrukumu turpināja demonstrēt Edgars Grigorjevs un no tālās distances uguņoja Edmunds Mekers, kurš pa spēli iemeta 7(!) tālmetienus un guva 21 punktu. Reinis Zvejs no PPMF spēja izrauties un gūt punktus ātrajos uzbrukumos, taču tas rezultātu nespēja sadeldēt. Mācībspēki turpināja veiksmīgi iesākto, rādot labu komandas basketbolu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā (aizsardzībā daudzas pārķertas bumbas Dāvim Tomiņam), vairākkārt ļoti tehnisks groza apakšā bija Gunārs Gailītis un Edgars Grigorjevs, bet punktu spēlei ar rezultatīvu metienu no groza apakšas pielika Skaidris Skutelis, kurš aizvadīja debijas spēli LU basketbola līgā.

Rezultatīvākie spēlētāji – Edgars Grigorjevs (33 punkti) un Reinis Zvejs (23 punkti). Jāuzteic arī Edmunds Mekers, kura kontā 21 punkts un Gunārs Gailītis ar 18 punktiem. PPMF rindās veiksmīgi uzbrukumā darbojās arī Edvards Krukovskis, kuram 18 punkti.

Otrajā šīs nedēļas spēlē BVEF Veterāni dominēja. Dzelžainā aizsardzība veterānu izpildījumā ļāva ĶF gūt tikai 6 punktus pirmajā ceturtdaļā, taču paši uzbrukumā guva 25. Iespējams, savu veiksmīgāko spēli sezonā aizvadīja Rets Ralfs Zilgme, kurš puslaikā bija iemetis jau 16 punktus pretinieku grozā, bet ķīmiķu rindās veiksmīgākais punktu gūšanā bija Kristers Cinglers. Jāatzīmē arī Andžs Korps no veterāniem. Arī viņa sekmīgā darbība uzbrukumā ļāva veterāniem aizvadīt tik pārliecinošu spēli. Spēles pēdējā ceturtdaļā ķīmiķiem 11 punktus pēc kārtas guva Kristers Cinglers, bet tas bija krietni par maz, lai tas ietekmētu spēles iznākumu. Noslēgumā BVEF Veterāniem nospiedošs pārsvars ar rezultātu 86:59.

BVEF Veterāniem rezultatīvākie spēlētāji : Rets Ralfs Zilgme ar 31 punktu (rezultatīvākā spēle šosezon) un Andžs Korps ar 28 punktiem. Ķīmiķu rindās – Kristers Cinglers ar 32 punktiem.

Jau 16. decembrī aizvadīsim nākamās spēles, kurās noskaidrosim uzvarētājus starp DF un MF, kā arī BVEF Veterāniem un JF.

Dalīties