Aizvadītas kārtējās divas spēles Latvijas Universitātes basketbola līgā, kurās atkal bija jaunumi. Savā starpā šonedēļ spēlēja BVEF pret JF un ĶF pret DF. Tieši JF komanda uzstādīja šīs sezonas rekordu kādā jomā.

Pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja BVEF, kuras komandas līderis Viesturs Zariņš izcēlās ar 25 gūtiem punktiem, kā arī sakrāja trīs personīgās piezīmes. Komandas uzvaru palīdzēja kalt arī Dzintars Brūvers ar 19 un Kristers Puķītis ar 11 gūtiem punktiem. Turpretī pretinieku komandā ar lielisku spēli izcēlās Hugo Grūbe.

Komandas aizvadīja ļoti līdzīgu spēli jau no paša sākuma. Komandas spēles rezultātu atklāja tikai piektajā spēles minūtē, ko veicināja spēle no aizsardzības. Puslaikā abas komandas šķīra tikai pieci punkti un vadību spēlē abas komandas mainīja nepārtraukti. Tikai pēdējā spēles ceturtdaļā BVEF izvirzījās pārliecinošā vadībā un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 64:56. Tomēr jāatzīmē JF komandas cīņasspars, gudrība un fiziskā sagatavotība, ņemot vērā faktu, ka komanda spēli aizvadīja piecu vīru sastāvā. Lai to paveiktu, viņi izdarīja šosezon vēl nepiefiksēto – izmantoja visus spēles minūtes pārtraukumus, kas gandrīz palīdzēja atnest uzvaru piecu vīru sastāvā, taču to, iespējams, piedzīvosim kādā citā dienā.

Rezultatīvākie spēlē – Viesturs Zariņš (25 punkti) un Hugo Grūbe (19 punkti).

Otrajā dienas mačā uzvaru pār DF ieguva ĶF. ĶF pārstāvis Rihards Mālmanis uzbrukumā demonstrēja visu savu arsenālu, gūdams punktus no distances, apakšas un arī veiksmīgi piespēlējot komandas biedriem, kas komandai ļāva iegūt pārliecinošu vadību jau no spēles pirmajām minūtēm. Jau pēc pirmajām astoņām spēles minūtēm priekšā ar 13 punktu pārsvaru bija ĶF. Puslaikā DF bija sasnieguši tikai 30 punktu robežu, kuru ĶF jau bija sasnieguši pirmajā spēles ceturksnī, kas arī norādīja uz spēles ritējumu. Tomēr otrajā puslaikā DF līdzvērtīgi cīnījās un arī ĶF vairs tik viegli neguva punktus, taču beigās DF tāpat nespēja pietuvoties tuvāk par 15 punktiem un lauzt ĶF aizsardzību pilnībā. Spēle noslēdzās ar rezultātu 83:62 ĶF labā. Šajā spēlē lielisku komandas spēli demonstrēja abas komandas, jo punktus guva pilnīgi visi spēlētāji.

Rezultatīvākais spēlētājs ĶF rindās - Rihards Mālmanis, kurš guva 28 punktus, taču gūto punktu skaitā daudz neatpalika arī Dāvis Garančs, kurš pretinieku grozā sameta 23 punktus. Pretinieku komandas labā 21 punktu guva Rihards Plukšis un ar 13 gūtiem punktiem atzīmējās gan Juris Velde, gan Matīss Mamedovs.

Uz tikšanos jau nākamnedēļ, kad mūs sagaida 5 aizraujošas spēles!

Dalīties