Šonedēļ tika sarūpēts kārtējais pārsteigums Latvijas Universitātes basketbola līgā, kur tika aizvadītas divas spēles. Laukumā tikās Mācībspēki pret ĢZZF un PPMF pret MF.

Mācībspēki savā mačā jau atkal iesāka lēni. Ģeogrāfiem radās vairākas izdevības, kuras tika realizētas un pieci trīspunktnieki pirmajā ceturtdaļā deva īpašu pārliecību. Tomēr Mācībspēki nespēja pieļaut ko tādu, tāpēc, ilgi nevilcinoties, viņi pārņēma vadību. Uzbrukumu nodiriģēja Edgars Grigorjevs un Gunārs Gailītis, bet ģeogrāfiem ar punktu gūšanu kļuva arvien grūtāk. Puslaikā 39:32 vadībā Mācībspēki. Otrais puslaiks pagāja Mācībspēku zīmē, kuri nelielo 7 punktu pārsvaru gandrīz četrkāršoja. Ģeogrāfu aizsardzība vairs nebija tik blīva un uzbrukums arī vairs nevedās tik labi, to pierāda arī iemesto trīspunktnieku ailīte – 5 pirmajā ceturtdaļā, bet 7 atlikušajā spēlē. Spēles lūzuma momentā trīs reizes pēc kārtas no tālmetiena atzīmes precīzs bija Edmunds Mekers, kas arī nogremdēja ģeogrāfu cerības uz uzvaru. Spēle noslēdzās ar Mācībspēku uzvaru 79:53. Rezultatīvākie spēlētāji – Edgars Grigorjevs (28 punkti) un Magnuss Špude (18 punkti).

Par pārsteigumu parūpējās MF pārstāvji, kuri spēlēja pret PPMF. Ļoti strauji uzbrukumā iesāka Ričards Melderis no MF, kurš kopā ar Jāni Cimermani savu komandu noturēja vadībā 20:12 pēc pirmās ceturtdaļas. PPMF vairs nepieļāva tādas kļūdas, bet turpināja uzbrukt no distances neveiksmīgi, kas neļāva viņiem pietuvoties mediķiem un puslaikā komandas devās ar rezultātu 39:29 par labu MF. Spēles izšķirošajos mirkļos atkal dominēja PPMF, kur Reinis Zvejs spēja atgriezt dzīvību savā komandā un pietuvoties pretiniekiem. Pēc trešās ceturtdaļas komandas bija viena metiena attālumā – 50:47. Noslēdzošajā ceturksnī aktīvs turpināja būt Ričards Melderis un Jānis Cimermanis, bet PPMF līderis Reinis Zvejs ar visiem spēkiem vilka savu komandu, gūdams 8 punktus no komandas 13 pēdējā ceturtdaļā, bet ar to nebija gana. Spēles beigu rezultāts 66:62 un MF varēja svinēt savu pirmo uzvaru šosezon.

Uz šādiem un līdzīgiem pārsteigumiem rezultātos ceram arī turpmāk! Nākamās cīņas jau nākamnedēļ!

Dalīties