Šonedēļ atkal tika aizvadīta spēlēm ražīgas dienas, kurās uzvaras izcīnīja favorīti.

Savu piekto uzvaru sešās spēlēs izcīnīja BVEF veterāni. Viņi tikās ar sīksto PPMF vienību, no kuriem varēja sagaidīt labu pretestību, bet tas nepiepildījās un veterāni turpināja savu uzvaru gājienu. Spēles pirmajā ceturtdaļā PPMF nevedās ar sev ierastajiem trīs punktu metieniem, kas arī liedza turēties līdzās pretiniekiem. Turpretī veterānu rindās atgriezās komandas līderis Toms Fricbergs, kurš turpināja nest savu pienesumu komandai. Pēc pirmā puslaika BVEF veterāni bija guvuši gandrīz divreiz vairāk punktu nekā PPMF, noslēdzot pirmo spēles pusi ar rezultātu 51:26. Veterāni turpināja darboties veiksmīgi uzbrukumā un aizsardzībā, tādā veidā tikai palielinot pārsvaru.  PPMF komandai savus trīspunktniekus iemeta Miks Pureniņš, taču tas nebija glābiņš un veterāni kļuva par pirmo komandu šosezon, kura pārsniedza 100 punktu robežu. Gala rezultāts 109:58.

Rezultatīvākie – Rets Ralfs Zilgme (23 punkti) un Miks Pureniņš (27 punkti). Jāuzteic arī BVEF veterānu centra spēlētājs Matīss Seipulāns, kurš izcēlās ar stabilu double-double.

Nākamajā spēlē tikās Mācībspēki ar BVEF komandu, kur arī bez pārsteigumiem uzvaru guva Mācībspēki.

Pašā spēles sākumā Mācībspēki nebija nopietni sagatavojušies uz spēli, bet nelielā vadībā izvirzījās jau uzreiz. BVEF spēli neatlaida, kaut arī punktus gūt bija grūti, bet jau pirmās ceturtdaļas beigās atrāvienu uztaisīja Mācībspēki. BVEF līderis Viesturs Zariņš riskēja ar tāliem trīs punktu metieniem, kas nesa augļus, jo rezultāta starpība nebija liela – puslaikā vien 13 punktu deficīts BVEF, kaut varēja būt daudz vairāk. Mācībspēki sasparojās un turpināja uguņot līgas rezultatīvākais spēlētājs Edgars Grigorjevs. Lielā mērā pateicoties viņam sākās finiša atrāviens, kas apslāpēja jebkādas cerības BVEF komandai. Beigu rezultāts 90:60 par labu Mācībspēkiem.

Rezultatīvākie – Edgars Grigorjevs (48 punkti) un Viesturs Zariņš (32 punkti).

Nedēļas otrajā spēļu dienā saviem spēkiem tikās DF un BVEF. BVEF šī bija otrā spēle divās dienās, kas, iespējams, bija par iemeslu ne tik aktīvai spēlei abos laukuma galos.

DF iesāka lieliski – pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 19:4. Lieliskas darbības aizsardzībā deva iespēju daudz punktus gūt tieši ātrajos uzbrukumos. BVEF labā visus četrus punktus guva Kristers Puķītis. Otrajā ceturtdaļā beidzot spēles ritmu sajuta BVEF, gūdami 15 punktus ceturtdaļā, kas gan tāpat bija par maz, lai kaut vai samazinātu rezultāta starpību. Datoriķi atbildēja ar vēl 18 un puslaiku noslēdza ar 37:19. Spēli pilnībā salauza Matīss Mamedovs, kurš otrajā puslaikā trāpīja 6 tālmetienus. BVEF nebija ko atbildēt uz šādu precizitāti un nācās samierināties ar zaudējumu.

Rezultatīvākie – Matīss Mamedovs (31 punkts, 23 no tiem otrajā puslaikā) un Viesturs Zariņš (29 punkti ar 5 precīziem tālmetieniem).

Nākamajā spēlē no uzvaru takas nenogāja ĶF, kuri tikās ar PPMF.

Visu spēli komandas aizvadīja sīvā cīņā, bet nekādu izrāvienu nespēja veikt ne viena, ne otra komanda. Ķīmiķiem labu darbu padarīja Rihards Mālmanis, kurš uzņēmās gūt lielāko daļu punktu uzbrukumā, jo komandas līderi Dāvi Garanču ļoti labi neitralizēja PPMF spēlētāji. Jau kārtējo spēli PPMF nekautrējās uzbrukt no trīs punktu zinas biežāk nekā groza apakšas un brīžos, kad visi metieni tikai raidīti garām grozam, to labi izmantoja ĶF. Puslaikā komandas atradās cieši blakus – 30:29 par labu ĶF. Spēles ritējums nemainījās un sekmīgi darbojās abas komandas, kas neļāva ne vienai ne otrai būt izteikti pārākai. Pēdējā spēles nogrieznī PPMF daudzo kļūdu dēļ ĶF bija vairākas iespējas izrauties, bet tas nebija vairāk par pieciem punktem. Pēdējā minūtē tika iekrāts līdz šim lielākais pārsvars ķīmiķiem – 5 punkti, bet PPMF trāpīja trīspunktnieku un ātri pārķēra bumbu, taču nākamajā uzbrukumā kļūdījās un tas arī bija noteicošais spēles rezultātam. ĶF guva uzvaru 63:61.

Rezultatīvākie Rihards Mālmanis (23 punkti) un Reinis Zvejs (15 punkti).

Pēdējo nedēļas spēli aizvadīja JF pret ĢZZF, kur mazrezultatīvā spēlē pārāki bija ĢZZF.

Pirmajā ceturksnī nevienai no komandām nevedās uzbrukums un ceturtdaļa noslēdzās vien ar 9:6 par labu ĢZZF. Turpinājumā sekoja neliels izrāviens ģeogrāfiem un laba aizsardzība, kas ļāva puslaikā doties ar 13 punktu pārsvaru. Juristi arī pēc puslaika tikai ar grūtībām spēja gūt punktus un ģeogrāfi savā garā turpināja turēt spēli savos grožos. Pacietīgā aizsardzība un Dmitrija Bondara darbības uzbrukumā ļāva ģeogrāfiem uzvarēt spēli ar 41:32.

Rezultatīvākie – Hugo Grūbe (15 punkti) un Dmitrijs Bondars (17 punkti).

 

Nākamās spēles 27. novembrī, kad laukumā tiksies Mācībspēki ar ĢZZF un MF ar PPMF.

Dalīties