Svētdien, 24. novembrī, Latvijas Universitātes basketbola komanda aizvadīja spēli pret Parnu Sadam komandu un piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 70:88. Rezultatīvākais spēlētājs bija Kārlis Žunda, kurš guva 16 punktus. Produktīva spēle arī Rendijam Feikneram, kuram 15 punkti.

Pirmie spēles rezultātu atklāja pretinieki, panākot 2:0 savā labā, taču studentiem pirmos punktus bija laiciņu jāpagaida, kad precīzs bija Kārlis Žunda (2:6). Rendijs Feikners guva savu pirmo grozu spēlē, panākot 4:10. Tomēr vēl divi precīzi metieni igauņiem, kad treneris Guntis Endzels bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Uzreiz atgriežoties laukumā precīzs Reinis Avotiņš, panākot 6:15. Rezultāts pirmajā ceturtdaļā turpināja augt par labu pretiniekiem, tomēr mums precīziem esot Rendijam Feikneram un Nikam Līnim, vismaz nedaudz izdevās sadeldēt deficītu – 10:21. Kārlis Žunda realizēja Latvijas Universitātes labā pirmo trejaci, kas uz tablo vēstīja par -10 (13:23). Pirmās desmit minūtes veiksmīgākas pretiniekiem, kas viņiem kopsummā deva +15 (30:15).

Studenti nebija gatavi padoties un jau no pirmās minūtes bija maksimāli koncentrējušies. Edvards Mežulis iemeta pustālo metienu (17:30), tomēr igauņu pieredze ļāva iemest pāris metienus un panākt lielāko pārsvaru (17:39), kas nekavējoties Latvijas Universitātes treneru korpusam lika sasaukt sapulci uz komandas soliņa. Rendijs Feikners pēc ilgāka laika guva punktus mūsējo labā, realizējot tālmetienu (20:45). Mirkli vēlāk tālmetiens arī Robertam Bērzem (23:47) un Renārs Birkāns pievienoja pustālo metienu (25:47). Kārlis Žunda iemeta trīs punktu metienu un Rendijs Feikners veiksmīgi apspēlēja pretinieku, panākot 30:54, tomēr komanda pagaidām tuvāk pretiniekiem netika. Pēc precīza Gustava Kārļa Kampusa tālmetiena ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 34:55.

Arī trešās ceturtdaļas rezultātu veiksmīgi atklāja Gustavs Kārlis Kampuss (37:55). Divi precīzi tālmetieni Renāra Birkāna un Nika Līņa kontā, kas ļāva nedaudz pietuvoties (45:67). Reinis Avotiņš un Valdis Seņkāns realizēja katrs pa diviem punktiem, tomēr viesi vienmēr uz mūsu izrāvienu atbildēja ar savu (49:72). Reinis Avotiņš realizēja pustālo metienu – 51:72, ar šādu rezultātu arī noslēdzoties trīsdesmit spēlētām minūtēm.

Pēdējā ceturtdaļā rezultātu atklāja Artis Arnītis, kurš grozā raidīja vienu soda metienu (52:72), mirkli vēlāk savos abos soda metienos precīzs bija Reinis Avotiņš, panākot 54:72. Reinis Avotiņš iemeta arī tālmetienu, kas ļāva samazināt starpību jau līdz -15 (57:72), kas viesiem lika pieprasīt minūtes pārtraukumu. Komandas apmainījās ar precīziem metieniem un Parnu Sadam komanda spēja noturēt starpību atkal pietiekoši lielā attālumā – 59:78. Kārlis Žunda iemeta trejaci, pēc tam precīzs arī Rendijs Feikners (65:81) un vēlreiz Rendijs Feikners izcēlās no tālmetiena līnijas (68:81), kas jau atkal lika nervozēt pretiniekiem. Beigās tomēr par labu nospēlēja viesu pieredze, kā rezultātā viņi spēja noturēt pārsvaru un nelaist studentus tuvāk, spēlei noslēdzoties 70:88.

BK “Latvijas Universitāte”: K. Žunda (16pt., 8ab.), R. Feikners (15pt.), R. Avotiņš (13pt.), G. K. Kampuss (6pt.), R. Birkāns (5pt.), N. Līnis (5pt.), E. Mežulis (4pt.), R. Bērze (3pt.), V. Seņkāns (2pt.), A. Arnītis (1pt.), A. Lēmanis, A. Putāns

Nākamo spēli komanda aizvadīs 30. novembrī plkst. 20.00 pret Rakveres Tarvas komandu Elektrum Olimpiskajā centrā.

Dalīties