Kārtējās spēles aizvadītas Latvijas Universitātes basketbola līgā. Šonedēļ tika aizvadīti ļoti svarīgi mači daudzām komandām. Kā tām veicās – lasi rakstā!

Visintriģējošākā spēle jau tika aizvadīta trešdien starp kopvērtējuma līdzeriem BVEF veterāniem un Mācībspēkiem. Emocijas sita augstu vilni, kas arī saprotams. Visu spēli komandas atradās cieši blakus. Liels zaudējums bija BVEF veterānu līdera Toma Fricberga trauma, taču tas neliedza veterāniem cīnīties kā komandai un parādīt raksturu. Jau pēc pirmā ceturkšņa viņi bija vadībā 18:7. Mācībspēkus krietni uz priekšu pavilka Edgars Grigorjevs, kurš spēli no spēles jau ir bijis rezultatīvs un izņēmums nebija arī šī. Viņš guva gandrīz pusi savas komandas punktu. Pēc pirmās ceturtdaļas lielisku spēli demonstrēja Mācībspēki un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Līdzīgi komandas spēlēja arī turpmāk – punkts pa punktam un tikai spēles beigās dažādu sakritību rezultātā BVEF veterāni izrāvās un ieguva pārsvaru. To joprojām deldēja Edgars Grigorjevs un Guntis Endzels, taču ar to pietrūka un spēle noslēdzās veterāniem par labu 52:40.

Mača rezultatīvākie spēlētāji – Edgars Grigorjevs (19 punkti) un Armands Omuls (13 punkti).

Nākamā spēle bija ārkārtīgi mierīga, salīdzinot ar vakara pirmo spēli. Tajā tikās BVEF ar MF. Bez lielām problēmām BVEF izvirzījās vadībā, taču, paši palaižoties, ļāva mediķiem gūt pārliecību un spēli tik viegli neatdot. Tomēr, kad BVEF juta briesmu tuvošanos, tie ātri atkal palielināja pārsvaru. Viesturs Zariņš guva punktus no trīs punktu līnijas un nešaubījās par savas komandas uzvaru. Gala rezultāts 44:28.

Rezultatīvākie – Viesturs Zariņš un Harri Thayaparan (attiecīgi 19 un 10 punkti).

Šīs nedēļas lielāko pārsteigumu sagādāja DF, kuri cīņā ar BVEF veterāniem bija pārāki. Iespējams, divas spēļu dienas pēc kārtas deva papildus nogurumu, uz kura fona DF bija lielākas iespējas uzvarēt. Taču ne bez veiksmes palīdzības viņi to izdarīja. DF spēlētāji iemeta 12(!) trīs punktniekus. BVEF veterāni neatlaidīgi cīnījās, taču Kristaps Brēmers turpināja gūt punktus un veterāniem grozs bija kā noburts. Spēles rittmu mainīja Andžs Korps, kurš atkārtoti bija precīzs no soda laukuma, kur arī vairākkārt nopelnīja pret sevi piezīmes. To pašu darīja Rets Ralfs Zilgme, bet DF turpināja lidināt iekšā visu, ko meta groza virzienā. Beigu rezultāts DF 61:54 BVEF veterāni. DF šī bija pirmā sezonas uzvara.

Rezultatīvākais uzvarētājiem - Kristaps Brēmers (18 punkti), veterānu rindās Matīss Seipulāns (14 punkti).

Otro dienu pēc kārtas spēlēja BVEF, kuriem arī šķietami patraucēja nogurums. Viņi spēlēja pret ĶF. Sākuma izrāvienu ar 9 bezatbildes punktiem veica BVEF, vēlāk ĶF uz to atbildēja ar vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem un pirmās ceturtdaļas beigās jau atradās vadībā 13:12. Vadību ķīmiķi vairs nepazaudēja. Tieši pretēji, viņi tikai audzēja pārsvaru. Lielisku darbību ĶF uzbrukumā demonstrēja Dāvis Garančs, bet BVEF rindās par kārtīgu punktu pienesumu parūpējās Dzintars Brūvers. Ar pārliecību ķīmiķi turpināja būt pārāki un pēc trešās ceturtdaļas spēles liktenis jau bija izlemts – 62:32. Pēdējā ceturtdaļā savus punktus guva BVEF, bet tas vairs neko nemainīja. Gala rezultāts 77:45. Ķīmiķi svinēja kārtējo uzvaru.

Rezultatīvākais ĶF sastāvā bija Rihards Mālmanis (29 punkti), BVEF rindās Dzintars Brūvers (24 punkti).

Vissīvāko spēli aizvadīja PPMF un ĢZZF. Neskatoties uz mazo sastāvu ģeogrāfi visu spēli bija cieši līdzās PPMF. Miks Pureniņš PPMF rindās kārtējo spēli meta neskaitāmus trīspunktiekus ar lielisku precizitāti, bet ģeogrāfi atbildēja ar ļoti labi izspēlētiem uzbrukumiem. Otrās ceturtdaļas sākumā PPMF veica nelielu izrāvienu un GZZF neatlika nekas cits kā ņemt minutes pārtraukumu, kurš nesa augļus – komanda savācās un atkal jau pārsvaru sadeldēja. Puslaikā PPMF bija vadībā ar 6 punktiem. Sīvā cīņa turpinājās visu otro puslaiku un laukuma dēļi bija ļoti karsti. PPMF ilgu laiku nespēja gūt nevienu grozu tik ļoti svarīgā mirklī, līdz beidzot to mainīja Kārlis Liepa, gūdams trīš punktus. Ģeogrāfi turpināja iet līdz groza apakšai un tas deva rezultātu – 30 sekundes līdz beigām viņi atradās 2 punktu vadībā. Pēc pieprasīta minūtes pārtraukuma PPMF atkal uzbruka no trīs punktu līnijas, taču nesekmīgi, tomēr tika izcīnīta uzbrukuma bumba. Laiks tika patērēts un 6 sekundes līdz 4. ceturtdaļas beigām Jānis Niedra guva uzvaras grozu, mezdams precīzi trīspunktnieku no stūra. Mača gala rezultāts 69:68.

Rezultatīvākie – Miks Pureniņš (22 punkti) un Pēteris Priekulis (24 punkti).

 

Dalīties