Svētdien, 3. novembrī, basketbola komanda “Latvijas Universitāte” aizvadīja spēli pret Igaunijas čempionvienību BC “Kalev/Cramo” piekāpjoties ar rezultātu 49:85. Spēles rezultatīvākie spēlētāji bija Roberts Bērze un Kārlis Žunda, kur katrs guva pa 11 punktiem.

Spēles pirmos punktus guva Latvijas Universitātes spēlētājs Gustavs Kārlis Kampuss – 2:0 uz ko pretinieki atbildēja ar saviem diviem punktiem. Mirkli vēlāk precīzs bija Renārs Birkāns (4:2). Gustavs Kārlis Kampuss iemeta vēl divus punktus, izlīdzinot rezultātu 6:6. Pie rezultāta 6:9 Kārlis Žunda iemeta vienu soda metienu. Turpinājumā viesiem padevās izrāviens (7:14), ko Latvijas Universitātes treneris negribēja pieļaut un uzreiz pieprasīja minūtes pārtraukumu. Viesu izrāviens turpinājās līdz 7:18, kad vienā soda metienā precīzs bija Reinis Avotiņš (8:18). Igaunijas komanda aizvien izmantoja mūsu kļūdas un atrāvās vēl tālāk – 8:22, tomēr pašā uzbrukuma izskaņā precīzs bija Aivis Lēmanis, kas mazajā pārtraukumā ļāva doties ar rezultātu 11:22.

Pretinieki guva pirmos piecus punktus, bet pēc tam mūsējiem precīzs bija Roberts Bērze, kurš iemeta trejaci – 14:27. Nākamajā studentu uzbrukumā precīzs no divu punktu atzīmes bija Artis Arnītis. Roberts Bērze guva vēl divus punktus, panākot 18:29. Sekoja minūtes pārtraukums un vairākas spēlētāju nomaiņas, kas viesiem ļāva gūt vēl punktus, tomēr arī Artis Arnītis spēja gūt savus punktus – 20:31. Spēle kopumā bija ļoti mazrezultatīva un divus punktus pievienoja Aivis Lēmanis (22:33). Pretinieku komandai padevās vēl viens izrāviens, kas kopsummā mūsējiem puslaikā deva -25 punktu deficītu (22:47).

Trešo ceturtdaļu ar precīzu metienu atklāja Kārlis Žunda (25:47), mirkli vēlāk precīzs arī Gustavs Kārlis Kampuss (28:49), kas ļāva kaut nedaudz pietuvoties Igaunijas komandai. Viesiem 10:0 izrāviens, kam sekoja uzreiz minūtes pārtraukums no studentu treneru korpusa, lai sapurinātu komandu. Roberts Bērze iemeta vēl vienu trejaci (31:60). Ceturtdaļas pēdējā uzbrukumā Renārs Birkāns iemeta divus soda metienus, kas nozīmēja, ka pēc spēlētām trīsdesmit minūtēm rezultāts uz tablo bija 33:64.

Kārlis Žunda iemeta divus punktus, bet pretinieki atbildēja ar savu izrāvienu, kas treneriem nepatika un pieprasīts minūtes pārtraukums. Roberts Bērze iemeta savu trešo trīs punktu metienu spēlē – 38:72, kā arī Kārlis Žunda pievienoja divus punktus (40:74). Reinis Avotiņš spēja iemest abus savus soda metienus (42:77), pēc tam pats grozā raidīja divus punktus (44:78) un vēlreiz divus punktus (46:80). Kārlis Žunda precīzs no tālmetiena līnijas un spēle noslēdzās ar rezultātu 49:85.

BK “Latvijas Universitāte”: K. Žunda (11pt., 7ab., 4rp.), R. Bērze (11pt.), R. Avotiņš (7pt.), G. K. Kampuss (7pt.), A. Lēmanis (5pt.), R. Birkāns (4pt.), A. Arnītis (4pt.), R. Feikners, N. Līnis, N. Salenieks, A. Putāns, A. Šnipke

 

Nākamo spēli komanda aizvadīs izbraukumā trešdien, 6. novembrī, plkst. 19:00 pret BK Ogre Ogres 1. vidusskolā.

Dalīties