Sestdien, 19. oktobrī, plkst. 17:00 Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta zālē spēkus laukumā mēros basketbola komandas “Latvijas Universitātes” spēlētāji pret Jūrmala Betsafe komandu.

Jūrmalnieki šo sezonu ir iesākuši ar zaudējumu pirmajā spēlē pret BK “Ogre” (83:85), kur tikai pašā spēles galotnē tika noskaidrots uzvarētājs. Turpinājumā komanda ir izcīnījusi divas uzvaras. Pirmajā spēlē negaidīti apspēlējot Kalev/Cramo komandu (68:56) un nākamajā spēlē sagraujot TALTECH komandu (93:57). Komanda šobrīd kopvērtējuma tabulā ieņem piekto vietu ar bilanci 2 - 1.

Rezultatīvākais spēlētājs komandā ir Uģis Pinete, kuram spēlē vidēji 13.7 punkti. Atlēkušajās bumbās labākais ir Denis Krestinin – 8.3 bumbas, kā arī rezultatīvo piespēļu augšgalā ir Edgars Jeromanovs – vidēji 6.3 piespēles spēlē. Jāpiemin, ka komandu ir pametis viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem Kaspars Vecvagars, kurš ir devies uz citu klubu.

Basketbola komanda “Latvijas Universitāte” jaunajā sezonā ir aizvadījusi divas spēles – pirmajā piekāpjoties spēcīgajai VEF Rīga komandai (88:58), taču turpinājumā lieliska uzvara pār Tartu Ulikool komandu (65:59). Šobrīd turnīra kopvērtējumā ieņemot devīto vietu ar bilanci 1 – 1.

Komandas līderis šobrīd gan gūto punktu ziņā, gan arī atlēkušajās bumbās ir Kārlis Žunda, attiecīgi spēlē gūti 20 punkti, kā arī 7 atlēkušās bumbas. Rezultatīvo piespēļu augšgalā ir Renārs Birkāns, kuram vidēji 5 piespēles spēlē.

Šobrīd starp līgas TOP15 spēlētājiem punktu gūšanā ir divi Latvijas Universitātes basketbolisti – gan Kārlis Žunda (20 punkti – 2 vieta), gan arī Renārs Birkāns (15 punkti – 15 vieta).

 

Nākamo spēli komanda aizvadīs jau sestdien, 26. oktobrī, plkst. 20:00 Elektrum OC pret BK “Ventspils” komandu.

       

Dalīties