Vakar, 16. oktobrī, sākās 16. Latvijas Universitātes Basketbola līgas sezona, kur pirmajā dienā tika aizvadītas divas spēles – Mācībspēki pret Datorikas fakultāti un Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes veterāni (BVEF veterāni) pret Medicīnas fakultāti.

Atklāšanas spēli ļoti strauji iesāka Mācībspēku komanda, kura ātri izvirzijās vadībā ar rezultātu - 9:0, visus komandas punktus gūstot Edgaram Grigorjevam. Arī turpmāk spēli līdz puslaikam kontrolēja Mācībspēki, taču lēni iesākušie Datorikas fakultātes spēlētāji prata atgūties un jau pēc trešās ceturtdaļas komandas šķīra tikai 6 punkti. Ļoti spraigajā un notikumiem bagātajā spēlē arī mača arbitriem bija ko iesvīst, jo spēles noslēgumā komandas turējās cieši līdzās. Neskatoties uz to, Datorikas fakultātes spēlētājs Kristaps Brēmers spēja nospēlēt skaisti, kas deva papildus motivāciju, taču ar to bija nedaudz par maz. Spēlē pārāki izrādījās Mācībspēki, uzvarot - 69:66.

Rezultatīvākie spēlētāji – Edgars Grigorjevs (37 punkti) un Matīss Mamedovs (27 punkti).

Turpretī otrajā spēlē jau sākotnēji BVEF veterāni izvirzījās vadībā. Viss liecināja, ka tieši viņi būs pārāki, kas arī piepildījās. Cienījamu pretestību izrādīja Medicīnas fakultāte, ņemot vērā viņu augumu parametrus. Mediķiem tieši cīņa zem groziem sagādāja vislielākās grūtības, Veterāni dominēja apakšā, īpaši Jānis Pampe, kuram jau pēc pirmās ceturtdaļas bija sakrātas jau vairāk nekā 10 atlēkušās bumbas. Mediķi vēl līdz otrās ceturtdaļas vidum cīnījās cienījami, taču Veterāni ieslēdza apgriezienus un puslaikā jau darīja zināmu, kuri būs spēles uzvarētāji. Tas turpinājās arī līdz mača beigām un BVEF veterāru komanda  triumfēja ar rezultātu - 63:24.

Rezultatīvākie komandās – Toms Fricenbergs (18 punkti) un Benjamin Abdullah (9 punkti).

 

Jau nākamnedēļ, 23. oktobrī, sagaidāmas nākamās spēles, kurās spēkiem mērosies Mācībspēki un Ķīmijas fakultāte, bet otrajā spēlē Juridiskā fakultāte pret Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti.

Dalīties