Pavisam drīz startēs ilgi gaidītās LU Futbola līgas 13. sezona, kurā sagaidāmi dažādi aizraujoši notikumi.

Latvijas Universitātes futbola līga ir unikāls universitātes iekšējais minifutbola čempionāts ne tikai Latvijas futbola mērogā, bet arī Baltijā un visā Eiropā.

Otro sezonu pēc kārtas čempionātā piedalīsies 10 komandas, bet diemžēl šogad dalībnieku rindās nav atrodams leģendārās FK Ķīmijas Fakultāte vārds, kas piedalījās pirmajā LUFL turnīrā 2007./2008. gada sezonā.

Pēc pirmā posma, kur komandas aizvadīs viena apļa turnīru, otrais posms tiks aizvadīts par 1. - 5. vietu un 6.-10. vietu, komandām pārceļoties uz Čempionu un Izaicinājuma grupām.

Interesanti, ka šosezon notikusi vērienīga komandu apvienošanās - pagājušās sezonas čempioni The Squad apvienojušies ar vienu no sīkstākajām līgas vienībām Latgalīte. Turpmāk šo komandu sauks Latgalīte Squad.

Starp desmit komandām, neskaitot Latgalīte Squad, atrodami arī vairākkārtējie LUFL čempioni - Jautrie Zābaciņi, šī brīža LUFL kausa turētāji - ČBK, līgas pamatvērtības FOX Travel, Erasmus Team un FK Lielupe, "sīkstie" -  Ej Tu Nost!, kā arī divas debitantu komandas - Smags gadījums (lielākoties pārstāv Sociālo zinātņu fakultāti) un FC Meteor (sastāvā ir vairāki Latvijas jaunatnes futbola izlašu dalībnieki).

Jāatzīmē, ka komandu pieteikumos atrodami tādi futbola sabiedrībā pazīstami futbola meistari kā telpu futbola izlases dalībnieks Miks Babris un Latvijas U-21 izlases pamatvārtsargs, nule divkārtējais Latvijas čempions Nils Puriņš. Tāpat komandu sastāvos ir vairāki bijušie Latvijas jaunatnes futbola izlašu spēlētāji un telpu futbola Virslīgas futbolisti.

Otro gadu pēc kārtas februāra vidū tiek plānota arī Visu Zvaigžņu spēle, kuras mērķis ir radīt īstu svētku noskaņu futbola cienītājiem - dažādi konkursi, futbola spēles, freestyle un dažādi pārsteigumi.

Svarīgākie dati:

Turnīra ilgums: no 14.10.2018. - 11.05.2019.
Norises laiks: Katru pirmdienu, no plkst. 21.00 - 23.00.
Norises vieta: Elektrum OSC futbola zāle.
Formāts: minifutbols, 6 pret 6
Komandu skaits: 10
Spēlētāju skaits: 120
Izspēles kārtība: divi posmi, 1. posms apļa turnīrs. 2. posms - Čempionu un Izaicinājuma grupas.
Titula un kausa turētāji: The Squad (šosezon Latgalīte Squad)
LUFL Kausa turētāji: ČBK
Pagājušās sezonas Top 3: The Squad, Jautrie Zābaciņi, ČBK
Visvairāk sezonas LUFL: Erasmus Team - 9.
Turnīra debitanti: Smags gadījums, FC Meteor

Seko līdzi notikumiem LU Futbola līga un LU Sports Facebook kontos, kā arī Latvijas Universitāte mājaslapā un radio NABA raidījumā "Olē". 

Komandu pieteikumi ir atvērti visas sezonas garumā, tāpēc, ja neesi atradis komandu, droši raksti uz m.vilkaplaters@gmail.com

Uz tikšanos futbola laukumā - ceram uz notikumiem bagātu un aizraujošu sezonu!

LU Futbola līgas vadība

Dalīties