Pirmo jaunās sezonas Pafbet Latvijas – Igaunijas basketbola līgas spēli aizvadījusi Latvijas Universitātes basketbola komanda, kas tikās ar VEF Rīga komandu un piedzīvoja sezonas pirmo zaudējumu – 58:88. Komandas rezultatīvākais spēlētājs bija Renārs Birkāns, kurš guva 23 punktus.

“Latvijas Universitāte” starta pieciniekā laukumā devās: Renārs Birkāns, Alberts Putāns, Arvīds Dambenieks, Aivis Lēmanis un Jānis Gertners.

Spēles rezultātu atklāja Latvijas Universitātes basketbolisti, kuri pēc Renāra Birkāna precīza metiena panāca 2:0, mirkli vēlāk VEF Rīga rezultātu izlīdzināja, bet savus pirmos divus punktus guva Jānis Gertners 4:2 pēc Renāra Birkāna lieliskas piespēles. Pirmā ceturtdaļa turpinājās līdzvērtīgā cīņā. Pie rezultāta 6:5 mūsējie nedaudz apstājās un viesi veica izrāvienu 6:10. Tiesa Latvijas Universitātes spēlētāji ātri reabilitējās un spēja atspēlēt nelielo deficītu, panākot 9:10. Ceturtdaļas beigas labāk nospēlēja mūsējie, kad no rezultāta 9:15 panāca sev labvēlīgu rezultātu un pirmās desmit minūtes noslēdza esot vadībā - 18:17.

Spēles turpinājumā otrās ceturtdaļas rezultātu atklāja vefieši, panākot 19:18 un 21:18 savā labā. Pirmos punktus mūsu komandai guva Aivis Lēmanis, realizējot pustālo metienu un samazinot starpību līdz minimumam 20:21. Tālākajos uzbrukumos izpaudās VEF komandas pārsvars augumos zem groziem, kas vainagojās ar izrāvienu (26:20 un 31:23), pēc kā sekoja minūtes pārtraukums no Latvijas Universitātes treneru kolektīva. Komandas sapulce deva rezultātu, jo uzreiz precīzs pēc Nika Līņa piespēles bija Renārs Birkāns ar trīs punktu metienu – 26:31. Pēc spēlētām deviņām ceturtdaļas minūtēm rezultāta starpība pirmo reizi sasniedza divciparu skaitli, vēlāk ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 36:47.

Atgriežoties no puslaika pārtraukuma, izrāvienu turpināja pretinieki, panākot jau 52:36, kas treneriem nelika vilcināties un uzreiz pieprasīt minūti, lai sakārtotu komandas spēli. Renārs Birkāns pievienoja divus punktus ar caurgājienu, kā arī vēl divus ar precīziem soda metieniem, panākot 40:54. Mirkli vēlāk Roberts Kāpostiņš realizēja trīs punktus (43:57). Vairākas kļūdas mūsējiem maksāja jau -20 uz tablo (43:63), kad treneri atkal pieprasīja minūtes pārtraukumu. Jānis Gertners izcīnīja bumbu aizsardzībā, Niks Līnis pievienoja 2 punktus un nākamajā uzbrukumā vēl trīs punkti no Renāra Birkāna – ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu 48:66.

Pēdējo ceturtdaļu mūsu komandā ar diviem punktiem atklāja Jānis Gertners pēc Arta Arnīša rezultatīvas piespēles. Pie rezultāta 50:79 Renārs Birkāns realizēja 2+1 caurgājienu, panākot 53:79. Jānis Gertners pievienoja komandai vēl divus punktus, kā arī Arvīds Dambenieks bija precīzs trīspunktiniekā. Spēles rezultāts beigās uz tablo sasniedza -30 jeb 58:88.

Spēles rezultāts pa ceturtdaļām: 18:17, 18:30, 12:19, 10:22

BK “Latvijas Universitāte” spēlētāji: R. Birkāns (23pt., 7ab., 4rp.), J. Gertners (11pt., 7ab.), A. Dambenieks (6pt.), R. Kāpostiņš (5pt.), N. Līnis (4pt.), A. Putāns (3pt., 5ab.), A. Arnītis (2pt.), R. Bērze (2pt.), A. Lēmanis (2pt.), G. K. Kampuss, A. Šnipke

 

Basketbola komandas “Latvijas Universitāte” nākamā spēle paredzēta 13. oktobrī Elektrum Olimpiskajā centrā plkst. 17:30 pret Tartu Ulikool komandu.

 

Dalīties