Basketbola klubs “Latvijas Universitāte” jaunajā sezonā aizvadīs jau desmito sezonu Latvijas augstākajā basketbola līgā, kuru laikā četras reizes ir tikusi izslēgšanas turnīrā. Lai nedaudz ieskicētu jauno sezonu un sagatavošanās posmu, uz intervijas jautājumiem atbildēja BK “Latvijas Universitāte” galvenais treneris Guntis Endzels.

Kā vērtējat sagatavošanās posmu, vai tas norit pēc plāna – kad komanda uzsāka treniņus un cik gatavi puiši ir šobrīd sezonai?

Sagatavošanās, protams, norit pēc plāna. Jāsaka, ka puiši ir aizvadījuši diezgan intensīvu vasaru – viena daļa mūsu spēlētāju piedalījās gan Pasaules Universiādē Itālijā, gan jūlijā brauca uz starptautisku, augsta prestiža turnīru Ķīnā – FIBA Stankoviča kausu. Citi spēlētāji pārstāvēja dažādas vecuma Latvijas izlases, tā kā pa vasaru darbs kūsāja un nevienu brīdi nekas neapstājās. Gatavoties jaunajai sezonai mēs jau sākām no augusta, darbs rit un galvenais, lai spēlētāji būtu pie labas veselības un tad jau mēs redzēsim.  

Par gatavību – negribētu tagad neko spriest, jo aizvadām tikai pārbaudes spēles, kurām ir savi mērķi un ir lietas uz kurām, mēs treneri, gribam apskatīties, tā kā tur nekādus tālejošus secinājumus tagad nevajag izdarīt. Tie secinājumi, kas ir, tie paliek pie mums treneriem.

Komandai nākamā sezona būs jau desmitā sezona augstākajā divīzijā. Vai tas Jums uzliek papildus atbildību, ka jāsasniedz augstvērtīgs rezultāts?

Kas attiecas uz desmito sezonu – desmitā sezona tā ir priekš statistiķiem, teiksim, personīgi man tas nekādu papildus atbildību neuzliek. Un es domāju, ka tas mūsu attieksmē pret darbu, pret spēlēm, pret sadzīvi neko nemaina. Mēs tāpat pieturēsim to kursu, ko pēdējos gados esam ieturējuši un spēlēsim ar pilnu atdevi un pilnu jaudu, neatkarīgi no tā, kura šī sezona ir pēc skaita.

Kā vērtējat visas aizvadītās pārbaudes spēles un to rezultātus?

Kā jau minēju, pārbaudes spēļu rezultāti absolūti neko neizsaka. Varbūt, ka kādā spēlē gribējās kādu spēcīgāku pretinieku, bet kopumā esam apmierināti ar pārbaudes spēļu kvalitāti. Kā jau es teicu, kaut ko spriest un izteikt kādus secinājumus, tas noteikti ir stipri pāragri.

Komandā ir daudz jauni spēlētāji, kā arī komandas kapteinis un viens no līderiem arī vairs nav komandā. Kā izdodas veidot savstarpējo sapratni starp spēlētājiem?

Jā, komandā ir daudz jauni spēlētāji, bet ir pietiekoši daudz labu jauniešu, tāpat aizgājis prom tikai viens spēlētājs. Kaut tas viens spēlētājs, protams, deva ļoti lielu ieguldījumu mūsu komandas spēlē.

Kā mums ies? Nu skatīsimies, tas jau nenotiek ne vienā dienā, ne vienā mēnesī. Tā savstarpējā sapratne un tāda līdera kā Linarda (Jaunzema) aizvietošana.  Bet es domāju, ka ar to darbu un to attieksmi, ko puiši rāda treniņos, mēs atradīsim citus ieročus un citus trumpjus, ar ko aizvietot Linardu (Jaunzemu). Un es domāju, ka viss būs kārtībā.

Komandai ir jauns kapteinis - kā notika viņa izvirzīšana? Vai tas bija spēlētāju vai arī trenera lēmums?

Kas attiecas par kapteini, tad šoreiz nebija nekādas kapteiņa vēlēšanas, bet to izlēmām mēs treneri un uzticējām Renāram (Birkānam) šos pienākumus, jo esam pārliecināti, ka viņš ar šo misiju tiks veiksmīgi galā. Jo tomēr viņš ir mūsu komandas dzinējspēks. Tāda īsumā bija mūsu kapteiņa izraudzīšanās, viņa nebija tāda ierastā, jo vienmēr mēs taisām balsošanu. Šajā gadījumā tas bija treneru korpusa lēmums.

   

Dalīties