Trešdien, 15.maijā, tika aizvadīts Latvijas Universitātes basketbola sistēmas atklātais treniņš, kurā kopā piedalījās 27 basketbolisti no dažādām Latvijas sporta skolām un varēja pārbaudīt savu meistarības līmeni uz citu vienaudžu fona. Treniņš norisinājās divas stundas sporta kompleksā Ķeizarmežs.

Treneris Edijs Šlesers dalījās viedoklī par atklāto treniņu: “Pirmais, kas man ļoti patika, ka jaunieši darbojās ar lielu entuziasmu, viņiem dega acis, viņi uzsūca informāciju un tiešām centās izpildīt to, ko treneri no viņiem prasīja. Daudz strādājām uz tādām tehniskām lietām, vairāk uz tādām, kuras ir bez kontakta, tīri uz izpildījumu un puiši tiešām centās, arī varēja redzēt, ka viņiem patika. Varbūt no vienas puses daudziem tas bija kaut kas jauns un vajadzēja pierast un adaptēties, bet tas, kas man ļoti patika tas, ka viņi ļoti centās.

Otrais, ko ievēroju, bija tas, ka tehniskais izpildījums, teiksim, tiem kuri jau bija beiguši sporta skolu varbūt nav tajā pašā augstākajā līmenī un izteikti dominē spēcīgā roka. Un pat daudz tādas basketbola nianses, kurām, manuprāt,  bija jābūt pašsaprotamām, viņiem tās šķita jaunas un neredzētas. Tāpēc es domāju, ka viņi no šī atklātā treniņa paņēma kaut ko sev līdzi, kas ir pluss. Domāju, ka arī bija interesanti ne tikai mums pašiem treneriem, bet arī viņiem tādā formātā darboties, kad ir tik daudz sportistu. Kopā treniņā piedalījās 27 basketbolisti, kuri bija sabraukuši no dažādām Latvijas sporta skolām. Jo tomēr sporta skolās viņiem jau tā vide īpaši nemainās un viņi pat ieiet sava veida rutīnā. Tad šeit viņiem bija kaut kas jauns, kas iedeva tādu kā enerģiju tālāk darboties.”

Vēl treneris Edijs Šlesers pauda, ka “biju arī patīkami pārsteigts, ka ir tik liela interese, daudzi jaunieši prasīja par iespējām kur darboties, kur individuāli vasaras periodā pilnveidoties pašam un pilnveidot savu spēli. Tāpat arī ļoti daudzi vēlas pēc sporta skolas beigšanas saistīt savu dzīvi ar basketbola spēlēšanu un vienlaikus to apvienot ar studijām Latvijas Universitātē. Tā kā es domāju, ka atklātais treniņš bija liels pluss, iespēja viņiem atrādīties, pēc kura mēs, protams, tālāko sadarbību runāsim un skatīsimies ar katru jaunieti individuāli.”

Latvijas Universitātes basketbola sistēmas treneri saka paldies ikvienam, kas izmantoja šo iespēju un tik kuplā skaitā apmeklēja atvērto treniņu!

Dalīties