Pasaules kausa izcīņa 3x3 basketbolā U18 vecuma grupā no 3. līdz 7. jūnijam norisinās Mongolijas galvaspilsētā Ulanbatorā, kurā piedalās arī Latvijas vīriešu izlase, kuras sastāvā ir iekļauti LU/BS Rīga spēlētāji.

Latvijas 3x3 izlasi turnīrā pārstāv trīs LU/BS Rīga basketbolisti – Everts Ramza, Roberts Bērze, kā arī Rihards Aleksandrovs.

Komanda 4.jūnijā aizvadīja pirmās divas spēles. Dienas pirmajā spēlē plkst.12:00 tiekoties ar ASV izlasi, piedzīvots zaudējums ar rezultātu 13:21. Otrā spēle notika plkst. 13:30 un tajā piedzīvots vēl viens zaudējums – 16:20 , piekāpjoties Mongolijas izlasi, kaut gan rezultāts bija 16:16 un spēle bija ļoti līdzīga.

Pēc pirmās dienas spēlēm komentārus sniedza 3x3 izlases spēlētājs Everts Ramza: “Diemžēl šodien mums veiksme nestāvēja klāt, jo abās spēļu galotnēs piedzīvoti zaudējumi. ASV izlasei zaudējām 13:21, līdz 12:12 rezultātam turējāmies līdzīgi, bet tad viņi izmantoja mūsu pieļautās kļūdas un mēs neizmantojām savas iespējas, un beigu rezultāts jau ar lielāku pārsvaru. Otrajā spēlē zaudējām Mongolijas izlasei – mājiniekiem. Atbalsts viņiem bija ļoti skaļš, taču tas netraucēja iesākt spēli labi un visu laiku cīnīties punkts punktā, un pat vairākas reizes izvirzīties vadībā. Kopsummā, manuprāt, mēs bijām labāka komanda, taču beigās neizdevās izmantot brīvās situācijas un zaudējums ar nelielu starpību.”

 

Komandai turnīrs turpināsies ceturtdien: plkst.12:00 Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Baltkrievijas izlasi, plkst.15:50 ar Gruziju.

Grupas divas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas notiks piektdien, 7. jūnijā.

Dalīties