Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlase aizvadījusi visas trīs grupu turnīra spēles Pasaules kausa ietvaros, kurš norisinās Grieķijā, Heraklionā. Pirmā spēle komandai bija pret Mali izlasi 29. jūnijā, tālāk sekoja cīņa 30. jūnijā pret Austrāliju, kā arī noslēguma cīņa pret Kanādu 2. jūlijā. Kopsummā komanda piedzīvoja trīs zaudējumus, taču progresēja spēli no spēles. Latvijas izlases komandā spēlē arī divi BK “Latvijas Universitāte” spēlētāji – Adrians Šnipke un Edvards Mežulis.

Pirmajā spēlē, 29.jūnijā, Latvijas izlase tikās ar Mali izlasi, kur komanda piekāpās atlētiskajiem pretiniekiem – 79:93 (17:22, 20:22, 12:24, 30:25). Pirmo puslaiku komanda cīnījās ļoti līdzvērtīgi, trešā ceturtdaļa neizdevās kā plānota, jo tika pieļautas daudzas nepiespiestās kļūdas, kopsummā, uzvarot ceturto ceturtdaļu, tika aizvadīta solīda spēle un iegūta vērtīga pieredze.

BK “Latvijas Universitāte” spēlētājs Adrians Šnipke guva 5 punktus Latvijas izlases komandas sastāvā, kā arī Edvards Mežulis 2 punktus.

Nākamie pretinieki Latvijas izlasei bija Austrālijas izlase, kurai arī nācās piekāpties ar rezultātu 52:81 (15:23,9:23,14:26, 14:9). Komanda aizvadīja ne pārāk veiksmīgu pirmo puslaiku, gūstot tikai 24 punktus, tomēr pozitīvā iezīme – jau otro spēli izdevās uzvarēt pēdējo ceturtdaļu.

Pēdējā grupu turnīra spēlē tiekoties ar Kanādas izlasi, 2.jūlijā, komanda aizvadīja ļoti labu spēli un piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 76:78 (15:18, 14:18, 19:22, 28:20).

BK “Latvijas Universitāte” spēlētājs Adrians Šnipke guva 14 punktus un izcīnīja 6 atlēkušās bumbas. Edvards Mežulis iemeta 1 punktu. 

Galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis: “Uzslavēšu savus vīrus par cīņassparu un turēšanos pie spēles plāna. Neforsējām darbības, neļaujot pretiniekiem skriet ātrajos uzbrukumos un panākot, ka daudsz spēlējam pieci pret pieci. Aizsardzībā spēlējām kompakti, mainot cilvēks – cilvēku un zonu, kas deva rezultātus. Kļūdu bija krietni mazāk, nekā iepriekšējās spēlēs.

Nākamā spēle komandai paredzēta 3.jūlijā plkst. 13:15 pret ASV izlasi, lai iekļūtu TOP8 komandu skaitā.

Dalīties