Pasaules kausa ietvaros, kas norisinās Grieķijas pilsētā Heraklionā, Latvijas U-19 izlase aizvadīja spēli pret ASV izlasi, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 66:116, kas nozīmē, ka komanda turpinās cīņu par 9. – 16. vietu. Spēles rezultāts pa ceturtdaļām: 15:30, 16:29, 7:36, 28:21.  

Kā jau iepriekš minēts, Latvijas U-19 izlases sastāvā ir iekļauti arī divi BK “Latvijas Universitāte” spēlētāji – Adrians Šnipke un Edvards Mežulis.

Spēli daudz agresīvāk iesāka pretinieki, jau pašā sākumā izvirzoties vadībā un iekrājot lielāku pārsvaru – 12:4. Situācija turpināja pasliktināties un treneris bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pārsvars turpināja pieaugt, ASV komandai pārliecinoši dominējot laukumā un ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu 15:30.

Sākoties otrajai ceturtdaļai, ASV izlases pārsvars turpināja pieaugt, kas arī iedarbojās uz mūsu izlases pārliecību, jo komanda nespēja realizēt pavisam vieglus metienus. Arvien vairāk sāka izpausties arī pretinieku atlētisms, lielajā pārtraukumā mūsējiem dodoties ar -28 punktu deficītu (31:59).

Arī trešajā ceturtdaļā no Latvijas izlases puses turpinājās biklas darbības, kas vainagojās tikai ar septiņiem gūtiem punktiem ceturtdaļā, kas nozīmēja jau vairāk kā 50 punktu deficītu (-57) jeb 38:95.

Pēc spēlētām trīsdesmit minūtēm jau bija pilnībā skaidrs, kura komanda izcīnīs uzvaru, kas nozīmēja jau daudz atbrīvotāku pretinieku spēli pēdējās desmit minūtēs. Mūsu komanda arī šo situāciju izmantoja un uzvarēja pēdējo ceturtdaļu ar rezultātu 28:21, kas kopsummā deva 66:116.

 

BK “Latvijas Universitāte” spēlētājs Adrians Šnipke Latvijas izlases sastāvā guva 12 punktus.

Komandas treneris Artūrs Visockis – Rubenis: “Vēlos paslavēt Edvardu Mežuli, kura ieguldījums neatspoguļojas statistikā, tāpēc, iespējams, paliek nenovērtēts, bet viņš  paveic milzīgu darba apjomu, cementējot komandas aizsardzību. Paldies puišiem par cīnīšanos līdz galam, bet tas ir vājš mierinājums.”

Latvijas izlases komanda nākamo spēli aizvadīs 5. jūlijā pret Ķīnas izlasi.

Dalīties