Piektdien, 5. jūlijā, Latvijas U-19 izlase Pasaules kausa ietvaros aizvadīja spēli pret Ķīnas izlasi un svinēja pirmo uzvaru – 87:84 (24:23, 22:21, 19:20, 22:20), kas nozīmē, ka komanda turpinās cīņu par 11. – 12. vietu. Uzvarētāju komandas labā BK “Latvijas Universitāte” spēlētājs Adrians Šnipke guva 22 punktus.

Latvijas izlases komanda spēles sākumā bija koncentrējusies, taču nespēja trāpīt savus metienus, kas ļāva Ķīnas izlasei izvirzīties vadībā un latvieši nonāca iedzinējos – 3:8. Spēles pirmās minūtes turpināja ritēt par labu pretiniekiem, kas jau spēja iegūt arī divciparu skaitli pārsvarā. Mūsējie soli pa solim atspēlēja deficītu un spēja pat izvirzīties vadībā. Pēc desmit minūtēm rezultāts uz tablo 24:23.

Otrās ceturtdaļas sākums, kad rezultāts mainījās līdzīgi, liecināja par spēkos līdzīgu komandu tikšanos, jo nevienai no komandām neizdevās iegūt lielāku pārsvaru. Mirklī, kad mūsējiem izdevās iegūt +5 punktus pārsvaru, tad pretinieki uzreiz to sadeldēja. Komandām dodoties lielajā pārtraukumā, Latvijas izlase bija vadībā 46:44.

Trešo ceturtdaļu lieliski iesāka Latvijas izlase, kad Adrians Šnipke realizēja divus trīs punktu metienus pēc kārtas, kas Latvijai deva jau lielāku pārsvaru - 52:44. Ķīnas komanda spēja atspēlēties arī no - 11 punktiem un papildus, Edvards Mežulis saņēma savu piekto piezīmi. Turpinājumā Ķīnas komanda bija pārņēmusi spēles pavedienu un ne tikai samazināja deficītu līdz minimumam (65:64) šādi noslēdzoties arī trešajai ceturtdaļai.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Ķīnas komanda jau spēja izvirzīties vadībā, kas viņiem nebija izdevies no pirmā puslaika. Mirkli vēlāk Latvijas izlase spēja saņemties, jo sekoja vairākas spēlētāju maiņas, kas deva rezultātu – 75:71 (+4 punkti). Adrians Šnipke nopelnīja savu piekto piezīmi, kas nozīmēja saspringtas galotnes, jo Latvijas izlase jau bija zaudējusi trīs sākuma sastāva spēlētājus. Spēles pēdējā minūte aizritēja līdzvērtīgā cīņā, jo Ķīnas komanda izlīdzināja rezultātu 84:84. Pēdējās sekundēs mūsu komanda realizēja divus punktus un mirkli vēlāk vienu soda metienu, kas ļāva izcīnīt pirmo uzvaru Pasaules kausā.

Adrians Šnipke kaldināja Latvijas izlases uzvaru ar 22 punktiem, 6 atlēkušajām bumbām un 5 rezultatīvām piespēlēm (efektivitāte +28), taču gan Adrians, gan Edvards spēli beidza daudz ātrāk, sakrāto piezīmju dēļ.

Jāpiemin, ka abi BK “Latvijas Universitāte” spēlētāji Adrians Šnipke un Edvards Mežulis spēli uzsāka starta pieciniekā.

 

Nākamo spēli Latvijas U-19 izlases komanda aizvadīs jau rīt, 6. jūlijā plkst. 16:30 pret Austrālijas izlasi.

Dalīties