Piektdienas vakara vēlajā spēlē Latvijas studentu izlase laukumā tikās ar Horvātijas izlasi un izcīnīja pirmo uzvaru 30. Pasaules Universiādē, svinot panākumu ar rezultātu 75:69. Spēles rezultāts pa ceturtdaļām - 16:16, 18:19, 14:18, 26:16. Rezultatīvākie spēlētāji komandā – Klāvs Čavars (20 punkti un 8 atlēkušās bumbas) un Linards Jaunzems (16 punkti un 4 pārtvertas bumbas).

Par to, ka šajā spēlē tikās komandas, kurām ir ļoti līdzvērtīgi spēku samērifailiem., apliecināja milzīgā vēlme uzvarēt un cīņa par katru laukuma centimetru, kas pēc pirmajām spēlētajām desmit minūtēm atspoguļojās kaujinieciskā 16:16 rezultātā. Cīņa turpinājās līdzvērtīgi, te punktus gūstot vienai, te otrai komandai, puslaika pārtraukumā Latvijas studentu izlasei dodoties ar -1 jeb 34:35.

Trešo spēles ceturtdaļu labāk uzsāka viesi, kas mūsējiem lika iedzinējos noslēgt ceturtdaļu. Šoreiz pārsvars jau lielāks un -5 kopsummā, kas pēc trīsdesmit spēlētām minūtēm uz tablo vēstīja par rezultātu 48:53. Ceturto ceturtdaļu mūsu studentiem neizdevās iesākt kā vēlētos, nonākot iedzinējos jau ar -11, tomēr trenera minūtes pārtraukums un komandas lielā vēlme izcīnīt uzvaru, ļāva soli pa solim tuvoties pretiniekiem un beigās izcīnīt pirmo uzvaru – 74:69.

Treneris Edijs Šlesers sniedza savu komentāru pēc spēles ar Horvātijas izlasi:  "Vakar no cīņas un pašaizliedzības viedokļa abas komandas aizvadīja ļoti labu spēli. Jau iesildoties varēja redzēt, ka abas komandas ir fokusējušās un sportiski "uzvilkušās". Prieks par visu spēlētāju paveikto. Mērķa sajūta - uzveikt pretinieku - nevienā brīdī nepameta. Pat mirklī, kad spēles pēdējā ceturtdaļā nonācām iedzinējos ar -11, spēlētāji spēja savākties, atspēlēties un izvirzīties vadībā. Pirmajā puslaikā sagādāja grūtības aizsardzība groza tuvumā. Pretinieki lielāko spēles daļu spēlēja ar vēl garāku sastāvu nekā pirmajā dienā un mērķtiecīgi centās mūs pārspēt ar spēli ar muguru groza tuvumā. Otrajā puslaikā tikām ar to galā.”

Latvijas studentu izlase: K.Čavars (20pt., 8ab.), L.Jaunzems (16pt., 4ab., 4pb.), R. Birkāns (13pt., 4rp.), R.Krastiņš (12pt., 4ab.), R. Feikners (9pt.), K.Dubults (2pt., 7ab.), E.Mičulis (2pt), A.Dambenieks, J.Gertners, A.Putāns, K.Žunda, A.Lēmanis.

 

Nākamā spēle mūsu studentu izlasei jau šodien plkst. 17:30, kur spēkiem mērosies ar Krievijas studentu izlasi par iekļūšanu ¼ finālā.

Edijs Šlesers par šīs dienas spēli pret Krieviju: “Šodien būs atkal cita stila pretinieks nekā iepriekšējās 2 spēles - Krievija. Pretinieks ar izteiktiem 3 līderiem un neatlaidīgiem lomas spēlētājiem. Vakardien viņi pārspēja Argentīnu. Domāju, ka būs smaga spēle arī šodien!”

 

Sīkāka informācija par basketbolistu startiem un rezultātiem pieejama:

https://results.universiade2019napoli.it/assets/pdf/Universiade%202019%20Daily%20Sport%20Bulletin%20Basket%203.pdf

 

   

Dalīties