Noslēgusies Pasaules kausa izcīņa Grieķijas pilsētā Heraklionā Latvijas U-19 izlases komandai, kas turnīrā ierindojās 12. vietā. Pēdējo spēli Latvijas izlase aizvadīja pret Argentīnas izlasi, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu – 68:74 (13:18, 17:6, 18:22, 20:28).

Spēles rezultātu atklāja Argentīnas izlase, kas spēja trāpīt septiņus punktus pēc kārtas, sākot spēli ar 7:0 izrāvienu. Pirmajā ceturtdaļā latviešiem neizdevās pārvērst rezultātā savas darbības, jo komanda nespēja raidīt grozā savus metienus. Pretinieki visu pirmo ceturtdaļu atradās vadībā (16:7 un 18:13). Pirmās desmit minūtes noslēdzās arī ar šādu rezultātu, kas mūsējiem nozīmēja -5 punktu deficītu.

Otro ceturtdaļu jau daudz apņēmīgāk iesāka mūsu komandas spēlētāji, kas darbojās ar lielu enerģiju un realizēja savus metienus. Lielisks spēles sākums un izrāviens 8 pret 1, ļāva komandai pārņemt vadību – 21:20. Turpmākās minūtes tika aizvadītas mazrezultatīvi un mūsu komanda ļāva pretiniekiem iemest tikai 7 punktus, kas puslaikā nozīmēja +6 (30:24).

Trešo spēles nogriezni spēles pirmajās minūtēs veiksmīgāk iesāka latvieši, kuri vēl nedaudz palielināja pārsvaru, taču beigās Argentīnas izlase iespēlējās un lēnām pietuvojās rezultātā 48:46 pēc spēlētām trīsdesmit minūtēm, kas nozīmēja interesantu spēles pēdējo ceturtdaļu.

Pēdējās desmit minūtes Pasaules kausa ietvaros Latvijas izlase sāka ar līdzvērtīgu cīņu, kas ļāva te vienai komandai, te otrai izvirzīties vadībā, taču spēles beigas veiksmīgākas padevās pretiniekiem, kuri spēja realizēt savus metienus un, uzvarot ceturto ceturtdaļu, izcīnīja arī uzvaru visā spēlē – 74:68.

 

Latvijas U-19 izlase, piedzīvojot zaudējumu šajā spēlē, Pasaules kausu noslēdza 12. vietā ar bilanci – viena uzvara un pieci zaudējumi.

 

Adrians Šnipke par Pasaules kausu: “Čempionāts aizvadīts ne īsti tā, kā bijām plānojuši. Gribējās tikt augstāk, kā arī nospēlēt labāk. Iegūta neatsverama pieredze, kura noteikti ir jāizmanto un jāizdara secinājumi. Spēlējām pret pasaules Top komandām, redzējām kādi ir viņi un kādi esam mēs. Tagad ir lieliski saprotams, kur jāpieliek mums katram personīgi, lai turētu līdzi tam līmenim, kāds ir novērojams citās izlasēs. Kopumā varu teikt, ka bija milzīgs gods strādāt ar šādu treneru kolektīvu un spēlētājiem – visi ieguldīja smagu darbu un darījām visu, kas bija mūsu spēkos, lai aizstāvētu mūsu zemi. Par to cepuri nost ikvienam, kurš bija iesaistīts šajā procesā.”

Edvarda Mežuļa viedoklis: “Pasaules čempionāta salīdzinoši neveiksmīgais rezultāts kalpos man kā motivators turpmākajam darbam, jo tagad es skaidri redzu, ka jātrenējas ir vairāk, lai sasniegtu augstvērtīgākus rezultātus”.

Dalīties