Otrdien, 9. jūlijā, Latvijas studentu izlase laukumā mēroja spēkus ar Vācijas izlasi un tika piedzīvots zaudējums, kas komandai nozīmēja cīņu par 7. – 8. vietu. Spēles rezultāts 52:74 (14:22, 11:16, 7:23, 20:13). Komanda 11.jūlijā tiksies ar Argentīnas studentu izlasi, lai aizvadītu 30. Pasaules Universiādes pēdējo spēli.

Spēle iesākās uzreiz ar soda metieniem, kad noteikumus pārkāpa Latvijas komanda. Vācieši jau pašā spēles sākumā veica izrāvienu, grozā raidot sešus punktus pēc kārtas. Mūsu komandai pirmos punktu guva Linards Jaunzems, kurš iemeta vienu no diviem soda metieniem. Turpmākā minūte veiksmīgāka padevās mūsu studentiem, jo izdevās sadeldēt rezultāta deficītu – 7:8, precīziem esot Renāram Birkānam un Klāvam Dubultam. Vācieši atbildēja ar saviem punktiem un jau nedaudz drošāku pārsvaru – 7:11, taču atkal precīzi mūsējie, tomēr ceturtdaļas beigas veiksmīgākas pretiniekiem un rezultāts pēc spēlētām desmit minūtēm – 14:22.

Otro spēles ceturksni ar precīzu raidījumu atklāja latvieši, precīzam esot Aivim Lēmanim (17:22), taču viesi atbildēja ar sešiem bezatbildes punktiem – 17:28. Klāvs Čavars iemeta 3 punktus un nedaudz samazināja punktu starpību – 20:28, pretinieki iemeta savus divus punktus un kādu laiku komandas apmainījās kļūdām un rezultāts uz tablo bija 20:30. Spēles turpinājumā Latvijas studentu komandai neizdevās tikt tuvāk par divciparu skaitli, noslēdzot pirmās divdesmit minūtes ar rezultātu 25:38 (-13 punkti).

Pirmā minūte tika aizvadīta bez gūtajiem punktiem, taču mūsējiem pa galam neveiksmīgi izdevās iesākt trešo desmit minūti, kad pretiniekiem pārsvars jau pieauga līdz +19 (28:47). Likumsakarīgi sekoja vairākas spēlētāju maiņas un treneris centās “sapurināt” savas komandas spēlētājus, tomēr vācieši savu izrāvienu turpināja – 28:50. Kārlis Žunda spēja iemest trīs punktu metienu, panākot 31:50. Trešajā ceturtdaļā mūsu komandai ļoti zema precizitāte un iemesti vien 7 punkti, kas uz tablo vēstīja par 32:61.

Lai arī uz tablo liels pārsvars, mūsējie ceturtdaļu iesāka ļoti apņēmīgi, parādot savu neatlaidību. Linards Jaunzems iemeta 2 punktus un mirkli vēlāk viņš pats vēl divus pievienoja ar soda metieniem – 36:61. Spēle turpinājās mazrezultatīvi turpmākās minūtes. Arvīds Dambenieks un Jānis Gertners iemeta vienu no diviem soda metieniem, Linards Jaunzems pievienoja vēl trīs punktus – 43:69. Lieliski aizsardzībā darbojās Kārlis Žunda, kurš pārtvēra bumbu un pats grozā raidīja 2 punktus. Spēles beigu rezultāts 52:74, kas nozīmēja, ka komanda aizvadīs cīņu par 7. – 8. vietu.

Latvijas studentu izlase: L. Jaunzems (15pt.), K. Dubults (11pt), K. Žunda (5pt.), R. Birkāns (4pt.), K. Čavars (4pt.), J. Gertners (4pt.), E. Mičulis (3pt.), A. Lēmanis (3pt.), R. Krastiņš (2pt.), A. Dambenieks (1pt.), R. Feikners, A. Putāns.

 

Nākamo spēli komanda aizvadīs 11.jūlijā, plkst. 14:00 pret Argentīnas izlasi.

Dalīties