Ceturtdien, 11. jūlijā, Latvijas studentu izlase aizvadīja pēdējo spēli 30. Pasaules Universiādes ietvaros, kura norisinājās Itālijas pilsētā Neapolē. Studenti laukumā tikās ar Argentīnas izlasi un diemžēl piedzīvoja zaudējumu, turnīru noslēdzot kā astotā labākā komanda. Spēles rezultāts – 61:78 (17:18, 18:21, 12:16, 14:23). Rezultatīvākie spēlētāji Latvijas komandā – Roberts Krastiņš (11 punkti) un Kārlis Žunda (9 punkti).

Spēli ar uzbrukumu iesāka Argentīnas izlase, taču lieliski aizsardzībā darbojās Roberts Krastiņš, kurš pārtvēra bumbu, kas vēlāk vainagojās ar precīzu divu punktu metienu, to realizējot Linardam Jaunzemam no Renāra Birkāna piespēles. Gan Argentīnas izlases spēlētājs, gan Latvijas izlases spēlētājs realizēja 3 punktu metienu, ko iespēja Elvis Mičulis. Pēc spēlētām divām minūtēm rezultāts 5:3. Divi precīzi metieni Argentīnas studentiem un rezultāts jau 5:9, tomēr arī latviešu studenti atbildēja ar diviem punktiem – Klāvs Čavars – 7:9. Pēdējās minūtes ceturtdaļā jau bija daudz rezultatīvākas, pēc desmit minūtēm rezultāts uz tablo – 17:18, kas nozīmēja līdzvērtīgu cīņu turpinājumā.

Pirmās divas minūtes komandas apmainījās ar kļūdām un punktus neguva. Turpinājumā precīzs bija Alberts Putāns, panākot 19:18, pēc mirkļa viņš bija precīzs arī vienā soda metienā – 20:18. Argentīnas izlases studenti iemeta vairākus grozus – 20:24. Minūtes ritēja un laukumā bija līdzvērtīga cīņa, ko apliecināja arī rezultāts (24:27, 30:29 un 32:32). Spēles pēdējā minūte veiksmīgāk padevās Argentīnas studentiem, kas pārtraukumā varēja doties ar +4 (35:39).

Lieliski otro puslaiku iesāka mūsu studenti, kad Klāvs Čavars nobloķēja pretinieku metienu un mirkli vēlāk Elvis Mičulis iemeta divus punktus, atklājot rezultātu otrajā puslaikā (37:39). Komandas treneris bieži mainīja spēlētājus, lai uzturētu augstu spēles tempu. Pretiniekiem izdevās veiksmīgs spēles nogrieznis un viņi spēja panākt lielāku pārsvaru – 39:48. Renārs Birkāns realizēja divus soda metienus (40:48). Soli pa solim, mūsu studenti samazināja deficītu, panākot 46:50 un 47:53. Desmit minūtes noslēdzās ar argentīniešu precīzu metienu un pārsvaru +8 (55:47).

Tāpat kā iepriekšējās ceturtdaļas, arī šajā, pirmajā minūtē punkti netika gūti. Kārlis Žunda iemeta divus punktus. Komandas turpināja apmainīties ar precīziem groziem. Četras minūtes līdz beigām, kad rezultāts bija 51:60, latviešu komandas treneris Guntis Endzels pieprasīja minūtes pārtraukumu. Pārtraukums vēlamo rezultātu nedeva un Argentīnas komanda turpināja savu atrāvienu, panākot jau 51:67 jeb +16. Rendijs Feikners iemeta divus punktus, pēc ilgāka pārtraukuma gūstot punktus Latvijas komandai. Mirkli vēlāk vēl divus punktus pievienoja Klāvs Čavars – 55:67. Mūsu studentiem vairs neizdevās pietuvoties tuvāk un rezultātā spēle noslēdzās ar Argentīnas uzvaru – 78:61.

Latvijas studentu izlase 30. Pasaules Universiādi noslēdza TOP8 komandu starpā, ierindojoties 8. vietā.

Punktu guvēji: R. Krastiņš (11pt.), K. Žunda (9pt.), R. Feikners (8pt.), E. Mičulis (8pt.), K. Čavars (8pt.), R. Birkāns (4pt.), L. Jaunzems (4pt.), K. Dubults (4pt.), A. Putāns (3pt.), A. Dambenieks (2pt.), A. Lēmanis, J. Gertners.

Dalīties