Latvijas U-18 izlase noslēgusi savu dalību Baltijas kausa izcīņā, piedzīvojot zaudējumu arī pēdējā spēlē pret Igaunijas U-18 izlasi – 65:71 (20:16, 20:19, 12:15, 13:21). Abi LU/BS Rīga spēlētāji – Everts Ramza un Roberts Bērze – spēli uzsāka starta pieciniekā un iemeta katrs attiecīgi 9 un 10 punktus.

Trešdien, agrajā dienas spēlē, Latvijas U-18 izlase laukumā tikās ar Igaunijas U-18 izlasi, kur pirmie spēles rezultātu atklāja latvieši, realizējot divus punktus 2:0. Turpinājumā komandas apmainījās ar precīziem metieniem (5:4) un mirkli vēlāk Everts Ramza iemeta savus pirmos divus punktus – 7:4 Latvijas izlases labā. Gan Everts Ramza, gan Roberts Bērze iemeta vēl pa diviem punktiem, panākot jau 11:7. Igauņi spēja samazināt mazo deficītu līdz 10:11, un cīņa turpinājās līdzvērtīgi. Ceturtdaļas beigu rezultāts uz tablo – 20:16.

Otrā ceturtdaļa turpinājās tādā pašā neatlaidīgā cīņā, abas komandas cīnījās par katru laukuma centimetru. Ceturtdaļas sākumā igauņi panāca 19:20, taču mūsu izlase atbildēja ar 8:0 izrāvienu, kas kopsummā deva – 28:19.  Pa precīzam trejacim abiem LU/BS Rīga spēlētājiem. Pēc spēlētām piecām minūtēm latvieši spēja rezultātu noturēt ar lielāku pārsvaru (33:24, 36:27 un 38:32), taču mirkli vēlāk igauņi nedaudz pietuvojās, ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu 40:35 Latvijas labā.

Trešās ceturtdaļas rezultātu atklāja Igaunijas izlase, kas realizēja divus soda metienus – 37:40. Mūsējie kļūdījās piespēlē, mirkli vēlāk piezīme un pretiniekiem vēl divi realizēti sodiņi (39:40), samazinot deficītu līdz minimumam. Igaunijas izlase bija sajutusi ritmu un pievienoja vēl trīs punktus, jau nokļūstot vadībā – 42:40 un nākamajā uzbrukumā – 44:40 (veikts izrāviens 9:0). Latvijas izlases treneris nekavējoties pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura komanda uzreiz guva divus punktus, kā arī Roberts Bērze bija precīzs vēl vienā trīs punktu metienā (45:44) un atkal vadībā Latvijas U-18 izlase. Roberts Bērze iemeta vēl divus punktus, panākot +3 latviešiem. Ceturtdaļa noslēdzās 52:50 Latvijas izlases labā, taču bija skaidrs, ka jebkura komanda var uzvarēt spēlē kopumā.

Pēdējo ceturksni ar precīzu metienu atklāja latvieši – 54:50. Vairāki precīzi metieni gan Latvijai, gan Igaunijai un rezultāts pēc spēlētām trīs minūtēm 60:56. Mūsu komandai vēl viens precīzs pustālais metiens, kas lika igauņu trenerim pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc pārtraukuma laukumā atgriezās pavisam cita pretinieku komanda, kura soli pa solim pārņēma vadību, vispirms no 64:56 panākot 64:64, gūstot astoņus punktus pēc kārtas. Latvijas izlases spēlētājs guva vienu punktu ar precīzu soda metienu, taču Igaunija nākamajā uzbrukumā izvirzījās vadībā 66:65. Latvieši  vairs punktus nespēja gūt, kamēr igauņi atbildēja ar vēl 5 punktiem, spēli noslēdzot ar rezultātu 65:71 Igaunijas U-18 izlases labā.

 

Latvijas U-18 izlases sastāvā spēlē LU/BS Rīga spēlētājs Everts Ramza, kurš spēlē guva 9 punktus, izcīnīja 5 atlēkušās bumbas un tika atzīts par labāko spēlētāju turnīrā Latvijas izlases sastāvā.

Everts Ramza: “Komandas sniegums uzlabojas ar katru pārbaudes spēli, ir redzams progress, taču dažas nianses pietrūkst un uz to rēķina arī piedzīvojam zaudējumus. Paša sniegums, tāpat kā komandas, uzlabojas ar katru spēli, bet zinu, ka varu nospēlēt vēl labāk. Galvenās spēles būs vēl tikai pašā U-18 Eiropas čempionātā un ticu, ka paspēsim visu noslīpēt uz maksimumu, lai varētu parādīt mūsu labāko spēli un cīnīties par medaļām! ”

 

Otrs LU/BS Rīga spēlētājs Roberts Bērze šajā spēlē izcēlās ar 10 punktiem un 8 atlēkušajām bumbām.

 

Latvijas U-18 izlase aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli 21. jūlijā, kad Valmierā mēros spēkus ar Gruzijas izlasi.

U-18 Eiropas čempionātā, kurš norisināsies Grieķijas pilsētā Volosā no 27. jūlija līdz 4. augustam, Latvijas izlasei pirmā spēle pret Grieķijas izlasi 27. jūlijā plkst. 21:15.

Dalīties