Latvijas U-19 vīriešu izlase sākusi gatavošanos Pasaules kausa izcīņas turnīram, kas norisināsies Grieķijā, Heraklionā sākot no 29. jūnijā. Kandidātu sarakstā iekļauti 16 basketbolisti, taču šobrīd kopā trenējas 15 spēlētāji.  

Izlases kandidātu sarakstā iekļauti divi basketbola kluba “Latvijas Universitāte” spēlētāji – Adrians Šnipke un Edvards Mežulis. Abiem spēlētājiem lūdzām dalīties pārdomās, ko viņiem nozīmē spēlēšana izlasē, kā arī par iespēju nokļūt Pasaules kausa izcīņā.

1. posms

29. jūnijā plkst.13:15 Latvija - Mali

30. jūnijā plkst.16:00 Latvija - Austrālija

2. jūlijā plkst.18:15 Latvija - Kanāda

Uz jautājumu ko viņam nozīmē spēlēšana Latvijas izlasē Adrians Šnipke atbildēja: “Spēlēšana Latvijas izlasē man nozīmē Latvijas vārda aizstāvēšanu pēc viscēlākās sirdsapziņas un vēlmi pierādīt to, ka esam stipra un spēcīga tauta ar mērķtiecīgiem sportistiem. Nokļūšana izlasē un tikšana uz Pasaules čempionātu man būtu kā viens no sapņa piepildījumiem, jo ne kuram katram tiek dota iespēja spēlēt Pasaules kausa izcīņā”.

Edvards Mežulis sniedza sekojošu komentāru: “Spēlēt izlasē vienmēr ir bijis liels gods, jo ir iespēja pārstāvēt savu valsti, pārstāvēt Latviju. Nokļūšana uz Pasaules čempionātu ir nākusi caur smagu un neatlaidīgu darbu treniņos, tāpēc arī šajā vasarā trenējamies cītīgi, lai sasniegu nosprausto mērķi.”

Novēlām basketbola kluba “Latvijas Universitāte” spēlētājiem parādīt neatlaidību un cīņassparu, lai izdotos iekļūt izlases pamatsastāvā un pārstāvēt U-19 izlasi Pasaules kausa izcīņā, kā arī izlasei sasniegt augstvērtīgus rezultātus!

 

Dalīties